Grote Markt tijdens het Stadsfestival - Foto: Hans van Eijsden
Grote Markt tijdens het Stadsfestival
Foto: Hans van Eijsden

Kerstboom op Grote Markt en Stationsplein

Zwolle – Traditiegetrouw wordt in de week na Sinterklaas de kerstboom op de Grote Markt neergezet en voorzien van licht. Dit jaar is de boom afkomstig uit Zwolle-Zuid. Nieuw dit jaar zijn de kerstbomen op het Stationsplein, daarmee wordt niet alleen de binnenstad in kerstsfeer gebracht maar ook het station.

Nijhuis Bouw B.V. schenkt dit jaar de kerstboom op de Grote Markt. Dinsdag 5 december wordt de spar aan de Nieuwe Deventerweg 24 in Zwolle Zuid gekapt. Op woensdag 6 december wordt de boom op de Grote Markt neergezet. Het duurt vervolgens nog twee dagen voordat de boom voorzien is van alle lampjes. Vrijdag 8 december gaat de verlichting aan. Niet alleen de binnenstad wordt in kerstsfeer gebracht, maar ook het station. Op deze manier heet Zwolle de reizigers welkom in de stad waar ook deze winter van alles te doen is en te beleven valt. De kerstbomen op het Stationsplein zijn geschonken door familie Valkenberg, Professor Feldmannweg, en familie Bruins, Schellerbergweg.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Helaas. Gemeente kreeg vergunning voor het vervoer niet rond en de stam zou teveel geschild moeten worden om te passen in de ondergrondse buis.

Reageer