Landstede Basketbal verliest onnodig van Forward Lease Rotterdam

Landstede Basketbal verliest onnodig van Forward Lease Rotterdam

Zwolle – Landstede Basketbal verloor op donderdagavond in het slotkwart van Forward Lease Rotterdam. Dit na een voorsprong van 16 punten weg te geven, waardoor de Rotterdammers wonnen met 92-89. In de laatste 10 minuten wisten de spelers uit Rotterdam maar liefst 37 punten te scoren.
Na een sterke opening weet Landstede controle te krijgen over de wedstrijd. Mede door een driepunter van Franko House, staat het binnen een paar minuten 0-8 voor The Hammers. Daarna verliest hij zijn concentratie door de verschillende fouten. De Rotterdammers weten hierdoor een inhaalslag te maken. Twee driepunters van Jordan Gregory maken dat Landstede na de eerste kwart alsnog leidt met 15-18.
In de tweede helft behoudt Zwolle de controle, hoewel Rotterdam fraaie acties weet in te brengen. Zij komen echter niet langszij. Even voor het einde van de tweede kwart staat Landstede nog voor met 30-40. Maar door meermaals balverlies van de Zwollenaren, komt Forward Lease terug op 37-40.
Vanaf de derde kwart weet Forward Lease voor het eerst de leiding in de wedstrijd te nemen met 44-43. Wanneer Olaf Schaftenaar vrijeworpen laat liggen, worden wel de nodige twee- en driepunters binnen getikt door Noah Dahlman. Jordan Gregory weet met een driepunter de tussenstand na de derde kwart op 55-69 te brengen.
In het slotkwart bereikt Landstede de grootste voorsprong op Forward Lease. Door een driepunter van Ralf de Pagter komt de voorsprong op 56-72. Daarna komt Rotterdam op gang. Ze scoren drie driepunters in een minuut. Kane is steeds te snel voor de Zwolse verdeding. Een driepunter van hem zorgt voor een voorsprong. Wanneer Trevor Setty een vrije worp mist, krijgt Jordan Gregory een kans om met een driepunter de stand gelijk te maken. Er is dan ook verrassing dat de bal van de ring rolt en de overwinning van Forward Lease een feit is met 92-89.
Punten:
Noah Dahlman 21; Jordan Gregory 20; Ralf de Pagter en Olaf Schaftenaar 13; Sherron` Dorsey-Walker 10; Franko House 7; Nigel van Oostrum 5

Artikel delen:

Reageer