Kans op Olympische tickets bij EK Fietscross Zwolle

Op 12 en 13 januari 2008 organiseert KWC Kampen ronde 3 en 4 van het Europees Kampioenschap Fietscross voor Junior en Elite klassen. De ronden worden verreden in de IJsselhallen te Zwolle. Ook de Challenge klassen rijden tijdens dit Internationale evenement, in totaal staan maar liefst 320 Nederlandse rijders aan het starthek.

Het Europese Kampioenschap Fietscross wordt verreden over meerdere ronden, 12 en 13 januari zal Zwolle het toneel zijn van het Internationale BMX spektakel. Zowel op zaterdag als zondag vinden er finales plaats.

Tijdens het EK kunnen de Nederlandse Elite rijders onder begeleiding van bondcoach Bas de Bever hun kandidatuur voor de Olympische spelen definitief veilig stellen door het tonen van vormbehoud. De Nationale selectie volgt sinds 2005 een fulltime wedstrijd- en trainingsprogramma om tijdens de Spelen van 2008 voor de gouden medailles te gaan.

De Nederlandse selectie zal in topvorm aan het nieuwe seizoen beginnen. Op dit moment staan zij 2e in de landen ranking achter de Verenigde Staten. Grote kanshebber tijdens de EK ronden in Zwolle is Robert de Wilde, de nummer 3 uit de wereldranglijst.

Artikel delen:

Reageer