VV Berkum
VV Berkum

Berkum onderuit tegen HZVV

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 0-1 verloren van HZVV en is er dus nog niet in geslaagd om de mindere resultaten van de laatste weken om te buigen. De Zwollenaren creëerden, zonder goed te spelen, de nodige kansen maar kregen in de slotfase het lid op de neus.

“Ik heb vandaag een beter Berkum gezien dan een week eerder, we hebben genoeg mogelijkheden gehad. Maar die maken we niet af en bij de tegengoal werd er niet goed verdedigd. We hebben het niet goed uitgespeeld,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach Gert van Duinen van HZVV zag dat zijn ploeg het vooral in het begin moeilijk had maar daarna terug kwam. “Wie de eerste goal maakte zou winnen en gelukkkig waren wij dat, maar het had ook de andere kant op kunnen vallen.”De eerste 20 minuten waren voor de thuisclub, waarbij Hoeseb Yakob na een minuut of 10 zijn kansrijke schot net voor het doel van richting veranderd zag worden. Uit de daarop volgende corner kopte Jordi Lemmens bijna raak, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Direct daarna maaide Johnsen Bacuna, op maat bediend door Yakob, vrij voor het HZVV-doel langs de bal en even later kon de Berkum-spits een lange rush, waarbij hij even vast werd gehouden, niet met een doelpunt te bekronen. Het fysiek behoorlijk stevig ingrijpende HZVV kwam na de onzekere beginfase iets beter in het spel, maar echte uitgespeelde kansen wist de Hoogeveense club zich voor rust niet te verschaffen.

Enkele minuten na de hervatting was Bacuna opnieuw dicht bij de openingstreffer toen hij de bal uitstekend meenam na een fraaie breedtepass van Marc van der Meulen. Zijn harde schot van vlak voor het doel vloog echter centimeters naast en een kwartiertje later schoot Bacuna vlak voor HZVV-keeper Hidde Streutker voorlangs.
Na een uurtje leek HZVV op weg naar succes toen Kelly Joao alleen voor doelman Dominic van Hoof opdook, maar de Berkum-keeper kon zijn inzet met de voet keren. Berkum bleef aandringen, doch Yakob en Bacuna strandden net voor het Hoogeveense doel en toen ook Marlon Luchtenberg aan de andere kant een uitgelezen kans liet liggen leek het duel op een doelpuntloze remise af te gaan. Dat liep in de 77e minuut toch anders af toen de vogelvrij gelaten Joao op enige afstand van het Berkum-doel werd aangespeeld. De HZVV-vleugelspits bedacht zich geen moment, haalde uit en zag zijn fraaie schot achter keeper Van Hoof in het Berkum-doel slaan: 0-1.
Berkum bleef aandringen en kwam nog dichtbij een tegentreffer, toen keeper Streutker een hard schot van Jorben Nieuwenhuis niet goed verwerkte. Ook uit de rebound wist Berkum de bal echter niet binnen te krijgen en dus liepen de Zwollenaren tegen hun tweede thuisnederlaag van het seizoen op. Omdat de concurrentie punten liet liggen staat Berkum echter nog steeds vierde in de Hoofdklasse B en bleef de schade dus vooralsnog beperkt.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. De wortelsapvereniging heeft definitief de weg naar onderen ingezet.
  Maar niet verdrietig zijn het rabarbersap en de gezonde broodjes smaken erg goed in de immer gezellige kantine van Berkum.Ook de warme gemeenschap aldaar heft het glas nog eens op de plaatselijke voetbaltrots.Dat dan wel weer.


  Maak melding

 2. Wij zijn voor de grap de eerste helft bij Be Quick 28 wezen kijken. Wat denk je? We zagen een waardeloze warming up van ze, maar wat denk je? 3-0 Voor na 30 minuten. 3-0 !!!

  Logisch zou Ron Zwiers zeggen. Wij op naar Berkum want 3-0 voor dat geven zelfs de Rood Zwarten natuurlijk nooit meer weg. Ook niet na de grote nederlagen van de afgelopen maand.

  Jammer dat Berkum niet kon winnen want Bacuna had beste kansen maar we hadden toch een leuke dag door de winst van Be Quick 28.

  Wat is trouwens de uitslag van Be Quick 28 geworden?


  Maak melding

 3. Het blijft ongemeen spannend in de zaterdag Hoofdklasse B. De promovendus uit Berkum staat nog altijd op een keurige 4e plaats en houdt zich keurig staande tussen de gevestigde namen als SC Genemuiden en Excelsior31. Chapeau ondanks dat het nu eventjes wat minder gaat.


  Maak melding

 4. Is de knullige warmingup van De Esch je ontgaan?

  De uitslag is nl 3-3 geworden. BQ28 was geen schim meer van zichzelf in het laatste deel van de 1e helft. De 2e helft was helemaal van een bedroevend nivo. Ouderwets slecht. Toch weer 3 tegengoals. Maar goed dat zijn er al een stuk minder dan de weken ervoor. Er zit verbetering in zullen we maar zeggen. Voor de winterstop moet er nog een gekeer gewonnen kunnen worden anders komt de nacompetitiestreep wel heel dichtbij.

  Fijne Sinterklaas iedereen.


  Maak melding

 5. @passant, kijk eerst even naar de stand voordat je je voorspelbare gekukel weer ten toon spreid.
  Ik heb het idee dat jij aan het syndroom van jaloezie lijd.
  Ondanks verlies gewoon op plek 4 blijven staan,ik noem dat…… spiegelen met de aller grootsten uit onze prachtige Zwolse stad.
  Als de Sint jouw een goede tip mag geven,
  Bekijk het eens wat sportieve kant , en geniet meer van het keven.
  Ook al ga je door met je negatieve relaas.
  Berkum blijft simpel in de Hoofdklasse, neem dat maar aan van Sinterklaas.


  Maak melding

 6. winnen of verliezen maakt mij niet uit, ik kom altijd voor een eerlijk bakkie pleur. vaak sta ik al als eerste bij de koffie counter en heb het verste bakkie van de dag.
  wat mij wel heel erg tegenvalt is dat ik er een euro voor af moet tikken. ik was was voor tweeentwintig ouders mijn volledige dag gage kwijt.
  staat er zo’n hark achter die coffee corner die die bakkies voor een euro nog over schenkt!!


  Maak melding

 7. Ja sinds ze dat koffieapparaat hebben bij Berkum is die meuk niet meer te blaffen.
  Dat is bij de buurman beter daar hebben ze nog bonen en draait er 1 de hele dag met de hand de bonen fijn.


  Maak melding

 8. Ben ik niet met je eens jan, de koffie is uitmuntend. Ik moet er wel bijzeggen dat ze niet goedkoop zijn en de koffie koekjes ver over de datum zijn zoals verdieping al zei


  Maak melding

 9. Dat begrijp ik heel goed hoor domineeszoon. Bij de buurman komen ze zelfs de koffie nog bij je langs brengen en spreken ze je aan met je voornaam. Wat een klasse service.

  Maar goed dat kan ook makkelijk met die lage toeschouwersaantallen. Het kantine personeel (gelukkig nu weer op dikte dankzij de nieuwe website) kent alle toeschouwers bij naam en toenaam.

  Wil de domineeszoon er ook nog een gratis koekje bij de thee?


  Maak melding

 10. En daar leg je exact de vinger op de zere plek kokkie.
  Je kunt wel hele dure koffie schenken en elke maand artiesten inhuren maar als je dat doet op kosten van de belastingbetaler dan is dat wanbeleid.
  De kosten van de verlichting rijzen de pan uit en dus moet daar op gewezen worden. Het is al een keer grandioos misgegaan dus de vinger moet op de knip. Zeker in deze dure decembermaand.


  Maak melding

 11. KOFFIE…….. daar hebben ze het over!,!,!,
  Het is niet te geloven, en dan ook nog ergens wat van vinden .
  Oude wijven zijn het ,of zijn dit de eerste echte die uit de kast komen.


  Maak melding

 12. Hier volgt de instructie voor de verlichting langs de velden mocht de club ditmaal wel bankroet gaan…

  Druk op onderstaande knop en het licht gaat uit. Voor altijd.


  Maak melding

 13. En wederom een reactie onder mijn naam (19.45). Kan dat op de nieuwe site zo makkelijk? Hoef je niet meer in te loggen? Belabberd in ieder geval dat men kansloze reacties nu aan mij linkt!
  Zoals eerder aangegeven, wees eens creatief en verzin zelf iets!

  @Pistolepoultje: Volledig met je eens, hoewel alle teams wel dichter bij elkaar kruipen. Urk staat nog maar 9 pnt achter bijvoorbeeld, dus nog twee keer winnen voor de winterstop zou mooi zijn.

  @Admin: Graag reactie op hoe ik kan voorkomen dat men mijn pseudoniem misbruikt.

  Admin Edit: Je profielfoto is uniek en wordt samengesteld uit je mailadres en/of IP, wat niemand anders weet. Je kunt deze overigens ook zelf instellen op gravatar.com.


  Maak melding

 14. Tjonge jonge wat een jankers daar in Berkum,iedere week een dikke bek hoe goed ze het doen en als er een grapje over de koffie wordt gemaakt staan ze gelijk op de achterste poten.
  Triest volk reageer hier dan niet iedere keer krijg je ook geen tegenreactie terug.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.