Opgezwolle in Hedon
Opgezwolle in Hedon

Zwols archiefnieuws van 3 december

Zwolle – Op 3 december 2009 werd de Spoolderbrug op de Westenholterallee geopend. Deze nieuwe verbinding zorgt tot op heden voor een betere doorstroming vanaf de A28.

In 2010 vond er op 3 december een kettingbotsing plaats op de Oude IJsselbrug waarbij een aantal auto’s op elkaar botsten. Er ontstond flink wat blikschade, maar niemand raakte ernstig gewond.

In 2008 werd op 3 december gestart met de grootscheepse baggerwerkzaamheden in de Zwolse Stadsgracht. Dit project heeft gelopen tot in 2009, en heeft gezorgd voor een mooiere schonere gracht.

Op 3 december 2007 maakten de leden van Opgezwolle officieel bekend voorlopig uit elkaar te gaan. Rico en Sticks gingen verder met solo projecten.

De Zwollenaar Erben Wennemars heeft op 3 december 2006 tijdens wereldbekerwedstrijden in het Chinese Harbin zilver veroverd op de kilometer. Wennemars moest net als zaterdag alleen de Zuid-Koreaan Kyou-Hyuk Lee voor zich dulden. Wennemars had voor de afstand een tijd van 1.09,38 nodig.

Aan de Haersterveerweg in Zwolle is op 3 december 2013 een start gemaakt met de aanleg van een 20 meter hoge reclamemast. Dit na protesten vanuit de omgeving. De mast gaat reclame uitingen voeren van McDonalds, een hotel en het voetbalstadion.

Artikel delen:

Reageer