Geen supporters mee naar GAE – FC Zwolle

Er is een uitspraak gedaan inzake de wanordelijkheden bij de wedstrijd GAE – FC Zwolle, die gespeeld werd op 30 september 2007. FC Zwolle heeft een voorwaardelijke geldboete van € 5000,- gekregen en bij de eerstvolgende uitwedstrijd tegen GAE mag er geen Zwols publiek mee reizen. In november 2007 heeft de aanklager betaald voetbal FC Zwolle een schikkingsvoorstel gedaan. Bij acceptatie van dit voorstel, zou FC Zwolle een onvoorwaardelijke geldboete gekregen hebben van € 7500,- en zou er geen Zwols publiek mee mogen reizen naar de eerstvolgende uitwedstrijd tegen GAE.

FC Zwolle ging niet akkoord met dit voorstel, waarna de zaak werd voorgelegd aan de tuchtcommissie betaald voetbal. Zij gaven FC Zwolle bovengenoemde straf. ( Bron:FC Zwolle )

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Daar komen ze dan weer eens heel erg goedkoop vanaf. Van mij mogen ze morgen invoeren dat de voetbalclubs zelf de politiekosten betalen. Dat gedonder met voetbalvandalisme ben ik zo zat!

 2. Hoe is het met de voetbalwet eigenlijk; is die nog niet ingevoerd? Bevatte goede dingen als meldingsplicht in de rust van wedstrijden.
  Dit is al 10-tallen jaren een maatschappelijk probleem. Veel kuddegedrag, mensen die de grenzen van het maatschappelijk verantwoorde overtreden idd hard aanpakken.

 3. Joop wie diende er vorig jaar de voetbalwet in die door een overgrote meerderheid met enthousiasme werd ontvangen? Juist, 1 van de 2 was PvdA-er 😉 Lees dat laatste stukje (en vooral de reacties) over tante Rita maar eens op GS ;D

 4. Met deze straf wordt de voetballiefhebber gestraft in plaats van de vandaal. De vandaal vindt zijn plezier wel weer ergens anders, maar de voetballiefhebber is de klos. Als de voetbalwet werkelijk een oplossing is, dan hoop ik dat deze snel wordt ingevoerd, maar meldingplicht had dit incident overigens niet kunnen voorkomen.

  Wat ik wel heel krom vindt is (zonder het goed te willen praten) dat FC Zwolle nu de club is die voor dit ene incident zwaar gestraft wordt terwijl de GAE aanhang jarenlang structureel voor problemen zorgt en daar de ene na de andere aanklacht door de knvb geseponeerd wordt. Hoe komt dat, hebben ze in Deventer een betere advocaat?

 5. Ik ben het helemaal met Peter eens. (behalve een t-tje :P) Denk je dat de vandalen er mee zitten? Die kwamen toch al niet voor het voetbal. Daarnaast kunnen ze nog prima op eigen gelegenheid rotzooi gaan schoppen in de Deventerse binnenstad.

  Het wordt hoog tijd dat die voetbalwet eens gestalte krijgt!

 6. Het is volgens mij ook een maatschappelijk probleem; de vandaal gaat idd zo weer ergens ander “kl**tzakken (die het voor een ander verzieken)”. Maar schift ze maar eens. Sorry, weet niet precies de hoed en de rand van de oorzaak van bovenstaande straf. Dat vermeende “met 2 maten meten” is inderdaad zeer vreemd. Misschien moet Zwolle het eens aankaarten, registreren en aan de grote klok handen via het overlegorgaan van clubs in het betaalde voetbal?

 7. Voetbalvandalisme is niet iets van de afgelopen jaren,al meer dan 30 jaar probeerd de overheid/knvb van alles om voetbalgeweld rond de velden te stoppen,denk maar aan clubcard,veel te dure verplichte combi,s en wat heeft dit alles gebracht ? Voetballiefhebber/vandaal zijn beide de dupe van dit alles. Overheid/knvb zijn eigenlijk helemaal niks opgeschoten,het geweld rond de velden is wel veel minder geworden, maar heeft zich verplaatst naar andere locaties.Ik denk ook niet dat de nieuwe voetbalwet veel zal helpen.Voetbalvandalisme is een afspiegeling van onze maatschappij,en daar gaat het ook al niet al te best mee.

  En al die wijze woorden dat vandalen er niet me zitten?Hoe komen jullie aan die wijsheid?
  De jongens die hiervoor aangehouden zijn,zitten hier stuk voor stuk mee.
  En voor de knvb heb ik helemaal geen goed woord voor over,lijkt me nu wel duidelijk dat ze met 2 maten meten.
  Dat zijn ook de mensen die voetbal kapot maken.

Reageer