Inschrijving Nederpopprijs 2008 van start

Nederpopbands kunnen in 2008 weer meedingen naar de Nederpopprijs. De inschrijving voor deze stimuleringsprijs voor Nederlandstalige popartiesten is vanaf vandaag geopend en sluit op 1 maart. De winnaar van de Nederpopprijs wint € 2.500,- en een optreden op het enige Nederlandstalige popfestival Van Eigen Bodem, zaterdag 5 juli in Zwolle. Naast voorrondes in Nederland vindt ook dit jaar weer een voorronde plaats in België.


2006, Zebra als winnaars

De Nederpopprijs is een initiatief van Stichting Van Eigen Bodem in samenwerking met popcentrum Hedon in Zwolle, in 2004 gestart om talentvolle Nederlandstalige bands een plaats op de bühne te bieden. Muzikanten die zingen in de Nederlandse taal of een afgeleide daarvan, kunnen een gooi doen naar de titel. In 2005 kroonde de Nijmeegse theaterpopband Piepschuim zich tot winnaar; in 2006 – de eerste keer dat ook Belgische bands konden meedingen – won de Groningse reggaeformatie ZEBRA de prijs. In 2007 pakte voor de eerste keer een Vlaamse artiest de hoofdprijs: Hannelore Bedert kroonde zich de beste tijdens de finale in een vol popcentrum Hedon.

OngekendTalent stelt knowhow beschikbaar. Tevens kunnen bands zich via deze drukbezochte talentensite aan bezoekers presenteren. Via OngekendTalent vindt ook een publieksnominatie plaats: de winnaar van deze wedstrijd staat automatisch in de finale op vrijdag 16 mei in het Zwolse popcentrum Hedon.


De voorrondes voor de Nederpopprijs zijn dit jaar op de donderdagen 13 en 27 maart en 10 en 24 april in Deventer, Antwerpen, Den Haag en Amersfoort. Maximaal zestien bands kunnen doordringen tot deze semifinales. Uiteindelijk zullen op vrijdag 16 mei maximaal vijf bands strijden om de Nederpopprijs. Een vakjury bepaalt de uiteindelijke winnaar.


Kijk voor de reglementen en inschrijvingen op www.nederpopprijs.nl, www.ongekendtalent.nl en www.hedon-zwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer