Stralende gezichtjes bij De Schatkamer van Sinterklaas - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Stralende gezichtjes bij De Schatkamer van Sinterklaas

Zwolle – Afgelopen zaterdag heeft Stichting Buiten de Boot meer dan 50 kinderen een onvergetelijk sinterklaasfeest bezorgd. Samen met hun ouders waren de kinderen uitgenodigd voor een feest vol met patatjes, koffie, thee, chocolademelk, limonade en natuurlijk pepernoten.

Het feest werd nog leuker met een disco, waar de kinderen lekker konden dansen met de al vroeg aanwezige pieten. Zelfs Mickey en Mini Mouse, Bumba, Olaf en Spiderman om het feest nog groter te maken. 

Sinterklaas zelf ontbrak uiteraard ook niet. Nadat de kinderen hem een handje konden geven en even samen op de foto vertrok de Goedheiligman. Daarna ging de schatkamer van Sinterklaas open en mochten de kinderen zelf uitzoeken en meenemen wat ze wilden. Bij het afscheid nemen kregen alle kinderen nog een pakketje met nieuwe cadeautjes mee een een chocoladesinterklaas.

Het feest is mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers en sponsoren die zich belangeloos inzetten om het feest jaarlijks te realiseren. Stichting Buiten de Boot is in oktober 2014 begonnen met het inzamelen van boodschappen en het uitgeven van voedselpakketten aan minima in Zwolle.

Tevens bieden zij gratis brood aan voor diegenen die Buiten de Boot vallen voor reguliere hulpverlening zoals de voedselbank en deze ondersteuning hard kunnen gebruiken. Er zijn zeven uitdeelpunten, 5 in de wijk Zwolle 1 in Kampen en 1 in Zwartewaterland.

De Stichting krijgt aanvragen van o.a. hulpverleningsorganisaties in Zwolle en omgeving. Zij kunnen een aanvraag doen als ze een situatie treffen waarbij er (bijna) geen eten meer is. Ook kunnen particulieren een aanvraag doen.

Buiten de Boot is volledig afhankelijk van giften in de vorm van boodschappen. Mocht iemand iets willen schenken of mocht iemand een pakket nodig hebben dan mag er een mail gestuurd worden naar armoede@outlook.com, men zal dan zo snel mogelijk een antwoord geven.

Artikel delen:
Foto's 3
Stralende gezichtjes bij De Schatkamer van Sinterklaas - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Stralende gezichtjes bij De Schatkamer van Sinterklaas - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Reactie 1

Reageer