Echtpaar Renssen – van Reenen 60 jaar getrouwd

Echtpaar Renssen – van Reenen 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Renssen – van Reenen zijn op donderdag 60 jaar getrouwd. Wethouder Eefke Meijerink bracht het echtpaar een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren en een keramieken vaas van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis aan te bieden.

De heer Job Renssen is geboren op 3 december 1931 te Utrecht en mevrouw Jacobine Elisabeth Marie van Reenen is geboren op 7 juli 1928 te Bergen. Het echtpaar ontmoette elkaar op 7 juni 1956 in de Schouwburg te Amsterdam, waar het toneelstuk De Ware Jacob werd opgevoerd. Ze trouwden vervolgens op 7 december 1957 in Bloemendaal. Ze zijn zeer gelukkig met vier gezonde kinderen waaronder twee zonen en twee dochters, vier kleinkinderen en een achterkleinkind. Na gewoond te hebben in Heemstede, Velsen en Nuenen, woont het echtpaar nu al 53 jaar in Zwolle.

Mevrouw Renssen – van Reenen heeft na het behalen van haar diploma ongeveer 20 jaar gewerkt. De heer Renssen heeft na de opleiding aan de Hogere Zeevaartschool, Abel Tasman te Delfzijl, vanaf 1952 gevaren als stuurman G.H.V. in alle daarbij horende rangen. Na 10 jaar te hebben gevaren werd de drang naar zijn vrouw en kinderen zo groot dat werd gezocht naar een walbaas. Na de HTS te hebben gevolgd in Haarlem kreeg de heer Renssen een baan als manager planning bij DAF te Eindhoven. In 1963 is hij overgestapt naar Scania in Zwolle.

De hobby’s van het echtpaar zijn kamperen, tennissen en verwoed zeilen. Ze zijn met een kajuitzeiljacht heel Nederland doorgetrokken. Verder heeft het echtpaar altijd honden (Dalmatiërs) gehad. Het echtpaar Renssen – van Reenen is, hun leeftijd in aanmerking genomen, goed gezond.

Artikel delen:

Reageer