Overijsselse Statenfracties willen eerst herindeling luchtruim

Overijsselse Statenfracties willen eerst herindeling luchtruim

Zwolle – Alle Overijsselse Statenfracties willen dat eerst het luchtruim boven Nederland opnieuw wordt ingedeeld voordat er extra vliegbewegingen plaatsvinden van en naar Lelystad Airport. Tijdens de Statenvergadering van 13 december dienen CDA, D66, Partij voor de Dieren, SGP, Partij van de Arbeid, 50 Plus, GroenLinks, PVV, SP, ChristenUnie en VVD gezamenlijk een motie in, waarin zij de gedeputeerde oproepen het standpunt van Overijssel kenbaar te maken bij de minister van Infrastructuur en Milieu Cora van Nieuwenhuizen.

De minister heeft aangegeven grote zorgvuldigheid te betrachten bij het zoeken naar de juiste oplossingen voor het luchtverkeer van en naar Lelystad Airport. Het aanpassen van de vliegroutes van en naar Lelystad Airport in het huidige luchtruim is een kortetermijnoplossing met vele beperkingen. De Overijsselse Staten zien liever dat er voor een gedragen en toekomstbestendige oplossing wordt gekozen, waarbij meer rekening wordt gehouden met de Overijsselse inwoners.

Motie Lelystad Airport herindeling luchtruim

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Dat is een heel goed plan! Laat ze eerst het voorbereidende werk doen voordat er een heel roedel vliegtuigen laag over komt.
    Off topic: jammer dat er zoveel spam vanaf Facebook komt sinds de website hier vernieuwd is. Je kunt niet eens meer de 'normale' laatste reacties volgen. Tenenkrommend al die bedelberichten vanaf Facebook voor een gratis kaartje ijsfestival. En al mijn reacties daarover schijnen weggemodereerd te worden, kennelijk mag ik niets meer zeggen als er maar veel bezoekers / reacties komen? Veel is niet altijd beter.

Reageer