Wielrenster Anna van der Breggen genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar

Wielrenster Anna van der Breggen genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar

Zwolle – De Zwolse wielrenster Anna van der Breggen maakt kans om de titel Sportvrouw van het Jaar te winnen. Zij is samen met atlete Dafne Schippers en zeilster Marit Bouwmeester genomineerd in deze categorie. Dat heeft het NOC*NSF bekend gemaakt. Het gala zal op 19 december in de RAI in Amsterdam worden gehouden. Tijdens dit gala zal de winnaar bekend worden gemaakt van de zogenoemde bronzen Jaap Eden.

Anna van der Breggen pakte in het voorjaar nog de winst in onder andere de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Daarnaast won ze voor de tweede keer de Giro Rosa, de Giro d’Italia voor vrouwen. Tijdens het WK in Bergen behaalde ze twee keer zilver, zowel op de ploegtijdrit als op de individuele tijdrit. En tijdens het EK in Herning veroverde ze brons bij de individuele race tegen de klok.

De genomineerden voor de  voor de Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Coach en Paralympische sporter zijn door de vakjury, onder leiding van  oud-volleyballer Bas van de Goor, gekozen. Vooraf aan het gala vindt de daadwerkelijke stemming plaats. Sporters stemmen hierbij op medesporters, terwijl bondcoaches weer op hun collega’s stemmen. Het aandeel hiervan zal 50 procent van de keuze bepalen. De andere helft zal bestaan door de keuze van individuele vakjuryleden, onder wie Guus Hiddink en Pieter van de Hoogenband.

Artikel delen:

Reageer