Animatie Festival Zwolle in 2008 groter van opzet

Deltion studenten van de opleiding Media Vormgeving (richting animatie) verzorgen workshops op scholen. Nadat vorig jaar het festival een succes is gebleken,heeft de organistie besloten om het festival uit te breiden naar zowel de zaterdag als de zondag.

Ook verwacht Stichting V-GEN-X veel meer inzendingen dan vorig jaar, mede omdat men nu in een vroeger stadium aan de organisatie is begonnen en het festival in den lande bekend aan het worden is. Ook het groeiende aantal studenten die een opleiding animatie op MBO of Kunstacademie volgt is toegenomen en daardoor,zullen er van deze zijde meer inzendingen naar dit unieke festival in het oosten van het land toestromen. Wat ook totaal nieuw is in het concept is de medewerking van studenten van het Deltion college (kunst, Media en design) in samenwerking van een 20 tal basisscholen in Zwolle.

De studenten die de opleiding mediavormgeving volgen,gaan in het kader van het competentie onderwijs workshops verzorgen op animatiegebied aan leerlingen van groep 8.

De animatiefilmpjes die daar gemaakt gaan worden,zullen op 20 april aan de kinderen en hun ouders e.a vertoond gaan worden op een nog nader te bepalen lokatie.

De basisscholen vinden dit een prachtig initiatief om een kunstvorm op deze wijze aan te bieden.
Het animatie festival start op 14 t/m 20 april.
Alle informatie is te vinden op www.animatiefestivalzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer