Kerstboom uit Ittersum op Grote Markt - Foto: Hennie Vrielink
Foto: Hennie Vrielink

Kerstboom uit Ittersum op Grote Markt

Zwolle – Boomverzorger Roelof Orsel van de ROVA zette dinsdagmorgen zijn kettingzaag in de stam van een mooie dennenboom aan de Nieuwe Deventerweg in Ittersum. Jarenlang stond deze boom in de voortuin van de boerderij van de familie Damman te pronken. Inmiddels is deze boerderij afgebroken en het hele terrein bouwrijp gemaakt voor 56 nieuwbouwwoningen. Nijhuis Bouw B.V. is de ontwikkelaar en bouwer van dit nieuwe wijkje met de naam Nieuw Ittersum. Op het bouwterrein stond tot dinsdagmorgen alleen nog de ruim twintig meter hoge spar. Deze boom is inmiddels omgezaagd en ligt op een dieplader van de firma Greencycling Rouveen bv. om morgenochtend vervoerd te worden naar de Grote Markt in de binnenstad. Daar zal de prachtige boom uit Zwolle-Zuid opnieuw worden opgericht als kerstboom en de komende weken het decor zijn van Winters Zwolle.

De boom is aan de gemeente geschonken door Nijhuis Bouw B.V. Het omzagen van de boom was dinsdagochtend nog een hele operatie. De boom werd eerst door Roelof Orsel met een hoogwerker bevestigd aan een kabel van de hoge kraan van de firma Russcher en Zn. uit Staphorst, zodat de boom tijdens het zagen niet omver zou vallen. Na het zagen werd de spar met kettingen van de dieplader vastgezet en langzaam en voorzichtig neergelaten. De takken mogen niet beschadigd worden, want een kerstboom met afgeknapte takken is geen gezicht. De dieplader met boom blijft tot woensdagmorgen op het bouwterrein staan en dan naar de binnenstad gereden. Als eind van de week dan ook nog de lampjes zijn aangebracht kan heel Zwolle genieten van een mooie en hoge kerstboom uit Oud Ittersum. Op het bouwterrein in Zwolle-Zuid resteert alleen nog de boomstronk van de spar met de vele jaarringen, maar ook deze stronk zal moeten plaatsmaken voor de nieuw te bouwen huizen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ben benieuwd hoeveel last de omwonenden (deventerstraatweg) van deze nieuwbouw wijk krijgen.
    Ziet er gaar uit daar nu, hopelijk wordt het mooi en is de nieuwe wijk een aanwinst voor zuid en gaat het niet op een klein stadshagen lijken.

    1. Deze nieuwbouw heeft helemaal niets met de deventerstraatweg uit assendorp te maken. Dus ze zullen zich daar niet druk over maken

Reageer