Probeeractie elektrische vrachtfiets voor ondernemers in de binnenstad

|   Laatste wijziging

Zwolle – De Beter Benutten regio’s Zwolle – Kampen, Twente en Stedendriehoek komen met een vrachtfietsactie voor ondernemers in de stad die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren. De actie start op 6 december aanstaande in Zwolle.

Een vrachtfiets is in de (binnen)stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen en komt op plaatsen waar men met de auto soms niet eens kan komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen dat in en uit de stad wordt gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd.

In het programma Logistiek van Beter Benutten neemt stadslogistiek een belangrijke plaats in. Zo lopen in Zwolle, Deventer en Enschede programma’s om schone en efficiënte stadslogistiek te stimuleren. In juni van dit jaar ondertekenden de drie gemeenten al de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES) met als doel emissievrij bevoorraden van de binnenstad in 2025. De elektrische vrachtfiets kan hier dus zeker een bijdrage aan leveren.

De vrachtfietsactie is voor ondernemers uit de regio Zwolle – Kampen, Stedendriehoek of Twente die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren. Zij kunnen een week lang gratis een elektrische vrachtfiets proberen. De slimme krachtpatser voor transport. Bevalt ie? Dan krijgt de ondernemer van Beter Benutten € 1000,- korting op de aanschaf van de eerste vrachtfiets. Ondernemers kunnen zich aanmelden via het online formulier op vrachtfietsactie.nl.

De aanbieding start op 6 december in de regio Zwolle – Kampen en duurt twee maanden. Daarna volgt deze gratis proefperiode in de andere twee regio’s. De actie is een samenwerking tussen de drie Beter Benutten regio’s en aanbieders Urban Arrow, Centaur Cargo, Busy Bike, Hoj en in Zwolle Scholten Fietsgoed.nl

Woensdag 6 december geeft wethouder Michiel van Willigen het officiële startsein van de vrachtfietsactie. Hij doet dit rond 16.30 uur tijdens de themamiddag mobiliteit in de raadzaal van het stadhuis in Zwolle. De aanbieders van de vrachtfietsen of trailer en enkele ondernemers die een vrachtfiets of trailer gaan proberen ook aanwezig te zijn.

In het programma Beter Benutten werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio’s over weg, water en spoor te verbeteren.

Meer informatie over de actie: vrachtfietsactie.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Probeeractie elektrische vrachtfiets voor ondernemers in de binnenstad”

Reacties zijn gesloten.