Epica speelt voor vijfde maal Hedon vol

Simone moest er even over denken. Ze was zichtbaar de keren aan het 
tellen dat ze als wonderschone zangeres samen met de band Epica in 
Hedon mocht staan. In overleg met de zaal kwam ze er achter dat het er tot nu toe vijf waren! Een hele prestatie, zeker voor een band welke het ook internationaal voor de wind gaat en hun voetsporen al verdiend heeft in de rockscene. 

Opnieuw was het Hedon prima gevuld. Het voorprogramma werd verzorgd door de progressive-metal-band The Wounded. Toen het publiek eenmaal opgewarmd was, kon Epica de show overnemen. Op een groter gemaakt podium was extra ruimte voor de bandleden om op deze manier een extra stap naar voren te kunnen zetten.

Mede door de nieuwe drummer klinkt het geluid van Epica als nooit tevoren. Duidelijk was de positieve impuls hiervan te merken, en toen de band tracks ten gehore bracht van hun laatst verschenen CD ‘The Divine Conspiracy’, bleek dit een schot in de roos bij het publiek.

Na afloop waren de reacties van de aanwezigen, net als voorgaande keren, overweldigend positief te noemen, voor zowel voorprogramma als hoofdact. Opnieuw hebben velen een prachtige avond beleefd.. wat nog overblijft zijn de foto’s.

Klik op ‘Lees verder’ voor meer foto’s..!

 

Artikel delen:
Reacties 9
  1. The Wounded een progressive metal band? Yeah, right. Steengoed, dat wel. Maar progressief,dat is toch echt iets anders. Dream Theater, Textures, bijvoorbeeld. TW is goede, door The Cure geïnspireerde muziek. Alternative Rock zou de lading meer dekken.

  2. @Christiaan: het heef natuurlijk van alles een beetje weg.
    Progmetalbands kunnen qua geluid zeer van elkaar verschillen, en er is een ontelbaar aantal subgenres op te sommen. Invloeden komen uit allerlei hoeken: Tool haalt het uit de New Age Muziek, Dream Theater uit de jazz, Symphony X gebruikt klassieke muziek en Opeth met death metal. Zo hoorde ik mensen ook delen van Riverside herkennen in The Wounded.. het is maar hoe je het opvat.. Alternative Rock is natuurlijk ook prima omschreven. :-*


  3. Woow wat een mooie foto’s ;D ;D

    En jha dat optreden was echt heel erg mooi ! Alleen dat 1e band was minder maar toen epica kwam :O IklufEPICA :-* :-*

    x

Reageer