Zwols korfbaltalent Déanne de Lange is geselecteerd voor Korfbal Challenge

Zwols korfbaltalent Déanne de Lange is geselecteerd voor Korfbal Challenge

Zwolle – Déanne de Lange van korfbalvereniging Sparta heeft zich vorig jaar in de kijker gespeeld van de regionale selectiescouts. Inmiddels speelt ze in Oost U19. Afgelopen maandag speelde dit team een oefenwedstrijd tegen de internationals van Suriname. Déanne: "We speelden met 9 dames en 9 heren, die verdeeld waren in team A en B. We speelden 3x 20 minuten. Team A bracht de stand op 7-4. Ik mocht met team B het veld betreden en we kwamen op een voorsprong van 14-12. Maar Suriname kwam in het 3e deel tegen team A terug en won met 18-19!"

Na de wedstrijd gingen de talenten van U19 met het team van de Surinaamse internationals op de foto. Déanne staat naast de scheidsrechter.

Het spannendste moment van de avond was eigenlijk al voor de wedstrijd. De spelers en speelsters kregen te horen wie team Oost U19 mogen vertegenwoordigen bij de jaarlijkse Korfbal Challenge in het topsportcentrum in Rotterdam. En Déanne hoort daarbij! Déanne: "Ik vind het super leuk dat ik naar de Korfbal Challenge mag. Het is een mooi korfbalevenement in de kerstvakantie met veel nationale en internationale topploegen. En ik speel daar dan ook! We trainen ter voorbereiding nog 1 avond op Papendal en we spelen nog een oefenwedstrijd tegen de selectie van hoofdklasser Unitas. We gaan er vol voor zodat we tijdens de Korfbal Challenge kunnen knallen."

Déannes eigen team speelt aanstaande zaterdag ook weer een belangrijke wedstrijd in de overgangsklasse. Om 19.30u speelt Sparta 1 thuis in de Calo-hal tegen Sporting Trigon uit Leiden. Meer informatie over de Korfbal Challenge is te vinden op https://www.korfbal.nl/korfbalchallenge.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ze is niet de enige korfbalster die naar de Challenge gaat: Ook Marit Strating en Kaj Raterman uit Zwolle, spelend in DOS'46 A1 en op de Challenge uitkomend voor Noord <19, gaan er naar toe. Kaj dit jaar zelfs voor de vijfde keer!

Reageer