Demonstratie kendo in Zwolle

De Nederlandse Kendo-bond houdt zondag een demonstratie van de Japanse vechtsport kendo. Kendoka uit het hele land trainen die dag gezamenlijk in de Stilohal in Zwolle. Geïnteresseerden zijn van 11.30 tot 14.00 uur van harte welkom om bij deze gratis demonstratie te komen kijken. De training wordt georganiseerd om het publiek enthousiast te maken voor de kendo-beginnerscursus die in februari van start gaat.

Kendo is een moderne Japanse vechtkunst die wordt beoefenend met een bamboezwaard. Het gaat bij kendo niet meer om de praktische toepassing van de zwaardtechnieken maar om de training van lichaam en geest door middel van het zwaard. Tijdens de demonstratie is goed te zien hoe dit in de praktijk gebeurt.

 Aan de demonstratie doen zowel kendo-toppers als beginners mee. Deelnemers krijgen les van de hoogst gegradeerde kendoka uit Nederland Louis Vitalis (7e dan), Jolanda Dekker (6e dan), Hein Odinot (6e dan) en Koos van Hattum (6e dan). Ook de kersverse Nederlands Kampioen Werner Karnadi komt voor de training naar Zwolle. Dit is hét evenement voor iedereen die het nieuwe jaar sportief wil beginnen.

Voor de jongste deelnemers Sjoerd (11 jaar) en Tom (10) jaar is het een hele spannende dag. De afgelopen maanden hebben zij met de andere beginners onder leiding van kendoka Fred de Groot en Joke de Jong (beide 4e dan) de eerste technieken van het kendo geleerd. Op 6 januari laten zij zien wat zij de afgelopen tijd opgestoken hebben.

Voor meer informatie: Joke de Jong, telefoon: 0522-253871 of of www.suirankan.nl.

Artikel delen:

Reageer