Roemeens stel opgepakt voor winkeldiefstal

Roemeens stel opgepakt voor winkeldiefstal

Zwolle – Op dinsdag is in een winkel aan het Maagjesbolwerk een Roemeens stel van 28 en 33 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. De beide personen werden door het personeel herkend op videobeelden van een winkeldiefstal die dezelfde ochtend in een filiaal van dezelfde keten in Groningen had plaatsgevonden. Hierbij was een iPhone meegenomen, zonder te worden afgerekend.

De betreffende videobeelden van het stel werden daarop gedeeld met de andere filialen in het land. Toen het stel rond 14:45 in de Zwolse vestiging binnen liep, werd zij bij het verlaten van de winkel door de beveiliging aangehouden. Ook hier was geprobeerd om eenzelfde iPhone weg te nemen.

Ondertussen bleek bij inspectie van de auto van het stel dat hun twee maanden oude baby nog in de auto zat. Deze is opgevangen en ondergebracht bij een pleeggezin. In de auto werd tevens de gestolen iPhone uit Groningen teruggevonden.

De twee verdachten zijn ingesloten op het bureau. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het tweetal nog meer winkeldiefstallen op andere locaties in het land heeft gepleegd.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Tsja, ROEMENEN, kuch. De diefstal zit die in het bloed natuurlijk. En het opofferen van de kinders zit ze ook in het bloed. Die mensen kunnen we niet helpen denk ik. Triest. Zandzakken voor de deur hopelijk.

 2. Dit is niet één incident. Nederland wordt momenteel overspoelt door dieven die uit de voormalige Oostbloklanden komen zoals o.a. Roemenië, Bulgarije en Albanië.

 3. Echt waar Steven? Een zunamie bedoel je zeker. Het lijkt wel of er dagelijks tientallen zoenamies ons land overspoelen. Haha. Het bijzondere van ons brein is dat als je eenmaal iets gezien hebt of je iets overkomen is, dan zie je opeens elke dag van dat soort verdachte situaties. Vaak ebt dat na verloop van tijd vanzelf weer weg. Ons brein is prachtig maar heel makkelijk voor de gek te houden.

 4. We zijn van een sociale maatschappij afgegleden naar een hele asociale. We hebben het zo goed hier in Nederland, dat we zo verwend zijn als de pest. Vroeger was men tevreden met niets, nu is men met niets meer tevreden. Ziek zijn we. Jammer dat links niet meer zo groot is, maar populistisch rechts aan het opkomen is. En dat is wat je precies terug ziet in de hedendaagse maatschappij. Allemaal asooos.

 5. Oost,europeese invasie noem ik het. We kunnen deze groep rustig kenmerken door te zeggen dat ze van oost europeese origine zijn, of zelfs zeggen dat het roemenen zijn.
  Gek dat als het noord afrikanen of caribean citisen we niet mogen zeggen dat we doidmoe worden van die lichtgetinte types

 6. Onze maatschappij zie je terug op de weg. Allemaal assoos in de otoos. Ik ben ik en jij bestaat niet. Toeteren en met je lichten knipperen als je iets niets bevalt. Het liefst een kruispunt volledig blokkeren zodat de ander er niet meer door kan. Goh wat leuk is dat. Ziek ziek ziek. Iets met splinter en balk in je oog. Triest.

 7. Tja waarom mag Geert Wilders nog Twitteren met gefotoshopte foto's en allerei andere onzin. Dat is nou eenmaal vrijheid van meningsuiting. Gewoon links laten liggen die Geert met zijn tweets.

 8. Nee dat mag niet. Dat is in de zaak 'Opruiing en belediging Sylvana Simons' duidelijk uitgesproken:

  Grenzen aan vrije meningsuiting
  Tegelijkertijd hoopt de rechtbank dat de oplegging van straffen aan deze verdachten duidelijk maakt aan de maatschappij dat de vrijheid van meningsuiting grenzen kent en dat het overschrijden van die grenzen consequenties heeft. Een mening geven mag, die vrijheid is groot, zeker als die past in een maatschappelijk debat. Maar wanneer deze mening een belediging, bedreiging, opruiing of discriminatie betreft, is sprake van strafbaar gedrag.

  https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Opruiing-en-belediging-Sylvana-Simons-4-werkstraffen-16-geldboetes-1-vrijspraak.aspx

  Wat Hikje doet is groepsbelediging. Dat is ook strafbaar. Precies waar Wilders vorig jaar voor veroordeeld is.

  1. Kan hij daar dan voor veroordeeld worden, wanneer iemand hem aangeeft, ook al is het zijn eigen mening en beleving hier op WLZ?

 9. @Bernard

  Nee ik ben totaal geen "Troll". Dit is naar aanleiding wat jijzelf hier aanhaalt op 7 december 2017 om 11:07 op WLZ. Dat heeft totaal niets met trollen te maken. Het is gewoon een reactie op iets dat jijzelf hier weergeeft. Dus nogmaals; Zou jij iemand aangeven die volgens jou hier op WLZ n.a.v. wat jij groepsbelediging noemt?

 10. Ja, Bruins. Bijdragen die over de schreef gaan en wel langs de moderatie komen, moeten door een rechter getoetst kunnen worden. Dat is onze rechtsstaat. Je mag zeggen wat je wil, zolang je binnen de grenzen van de wet blijft. De enige die daar een uitspraak over kan doen, is een rechter. Daarvoor dient een aangifte.

Reageer