Studenten collecteren voor goed doel

De studenten van de studentenvereniging Absens Carens gaan van 5 tot en met 11 januari met collectebussen de straat op om geld op te halen voor stichting Care Foundation. Met dit geld biedt Care Foundation hulp aan zigeuners en weeskinderen in Roemenië.

Ieder jaar steunen de leden van Absens Carens een goed doel. Omdat studenten over het algemeen niet veel geld over hebben proberen ze door middel van verschillende activiteiten geld binnen te halen voor het goede doel. Zo is ook deze actie opgezet. Door één of meer avonden langs de deur te gaan hopen de leden geld op te halen voor Care Foundation.

Het idee om een collecte te houden kwam van het bestuur van Care Foundation, in andere steden is dit ook succesvol gebleken. Na overleg met Absens Carens heeft zij daarom een vergunning aangevraagd om deze week een deur-aan-deur-collecte in Zwolle te mogen houden.

Care Foundation richt zich met name op de hulp aan zigeuners en weeskinderen omdat zij in Roemenië laag op de sociale ladder staan. De hulp is er vooral op gericht om de mensen vanuit een christelijke visie betere leefomstandigheden te geven.

U kunt op www.carefoundation.nl meer lezen over de projecten in Roemenië.

 

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Activiteiten carefoundation

  Zomerreis 2008
  De definitieve projectindeling voor de zomer 2008 is nog niet vastgesteld. Dit zal naar verwachting eind januari bekend worden gemaakt. Momenteel hanteren wij de volgende projectindeling:

  29 – 30 juli
  Heenreis (minibusjes);
  31 juli – 7 aug
  Bouw-, evangelisatie- en kinderproject in Tarnaveni;
  8 – 12 aug
  Evangelisatie- en kinderproject in het weeshuis Zau de Campie of het zigeunerdorp Chinari;
  13 – 14 aug
  Terugreis (minibusjes).

  Zieltjes winnen in de ruil voor hulp, dat is echt het summum van rekening houden met de behoeftes van de plaatselijke bevolking. Zeker na het failliet van de Carbid Fox in T’veni zou een werkgelegenheidsproject voor de vele werklozen veel beter zijn

Reageer