Bijzondere zoekactie naar man uit Zwolle

Aan de Bergkloosterweg vond zaterdagavond rond 22.45 uur een bijzondere politieactie plaats. Dit, nadat er aan de weg een verlaten auto was aangetroffen, waarvan de 56-jarige Zwollenaar niet in de buurt was.

Ter hoogte van het Haersterveerpontje verschenen vele politieauto’s, en een toevallig in de buurt zijnde helicopter van de KLPD zocht met zoeklicht en infrarood een stukje bos af. De actie duurde zeker een half uur volgens verontruste buurtbewoners. De woordvoerder van de politie IJsselland zegt, dat het een preventieve actie betrof waarbij de Zwollenaar niet gevonden is.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Was er reden tot deze actie? Bedreigingen geuit aan zijn adres, mogenlijke zelfmoord? werd de man gezocht? Erg raar verhaal dit. Helemaal omdat er slechts een half uur wordt gezocht en dan plots stopgezet. En de man is nog niet gevonden? 😛

 2. Deze avond, zondag 6 januari zie ik ze weer. Ongeveer 5 vliegtuigen of helikopters, ik wist het niet zeker. En 1 had een fel rood licht. Of het weer van deze zoekactie is weet ik niet.

 3. Agenten treffen een onbemande auto aan op een aparte verlaten plaats. Willen meer weten, en doorzoeken de omgeving. Bijzonder en netjes. Dat zal alles zijn.

 4. Hij is nooit vermist geweest. Hij was alleen niet in de buurt van zijn auto. Dan zouden ze me iedere dag als vermist kunnen opgeven aangezien ik op de fiets naar het werk ga en de auto dus thuis blijft staan. 😉

 5. @ bewoner (van Berkum?); Gebeurd er ook eens wat in Berkum. Was bij het Oranjefeest, een dik half jaar geleden,…..allemachtig wat saai :'(

 6. Hmm?
  Misschien is er meer aan de hand, maar kunnen ze (nog) niets melden? Wel vreemd toch, na zo’n grote actie niks in de regionale bladen vermelden? Er staan wel vaker auto’s verlaten en alleen, op wat voor een plek dan ook.
  En mocht het allemaal wel met een sisser af zijn gelopen, misschien is het dan wel handig om dit openbaar te maken, voor de eventueel onrust die mensen kunnen hebben.

 7. De Vara schijnt bezig te zijn met een nieuwe serie waarin ze terroristische aanslagen, optreden van speciale eenheden etc in scene zetten. Wie weet hebben ze in Zwollywood gefilmd? Maar als het serieus is vind ik ook absoluut dat men nu wel eens mag melden wat er aan de had was/is.

 8. het schijnt dat er een of andere gek daar rondliep in zijn blote reet
  hij kwam uit stadshagen vertelde hij , maar was de weg kwijt
  meer weet ik er ook niet van alleen nog dat hij rick of kik of wat dan ook heette

 9. Als je het lekker vindt maakt het je toch niet zo heel veel uit waar je terrecht komt? Maar ik bedoel eigenlijk de Peniseend zelf, maar als jullie allebei achter een blote kont aanwillen……..doe wa’j wilt dit is een vrij land 😉

 10. Het blijft een ongelooflijk vreemd spektakel, zaterdag én zondag. Waar niemand wat zinnigs over kan zeggen blijkbaar?
  Hoe hetzelf op de eerder genoemde filmopnamen.

 11. heel apart verhaal…verveeld de pliesie zich ofzo? kunnen ze zich niet beter bezig gaan houden met de groepen jeugd in de tunnels ipv een man te zoeken die toevallig niet bij z’n auto is? tenzij de man als vermist is opgegeven natuurlijk…

Reageer