Meepraten over betrokkenheid bij gemeenteraadbesluiten

Meepraten over betrokkenheid bij gemeenteraadbesluiten

Zwolle – De gemeenteraad van Zwolle wil graag goede besluiten nemen, waarbij alle belangen gewogen zijn. Daarom is het erg belangrijk dat iedereen die het aangaat zo goed mogelijk is betrokken. De raad wil graag spelregels opstellen, die ervoor zorgen dat de inbreng van inwoners en belanghebbenden bij besluiten is gewaarborgd. Dat iedereen weet waar hij aan toe is en wanneer hij invloed kan uitoefenen op het te nemen besluit. Gemeenteraadsleden horen graag welke ideeën er leven.

Inwoners zijn niet altijd tevreden over de manier waarop de gemeente besluiten neemt. Ze voelen zich soms niet gehoord. De gemeenteraad wil graag dat dat voortaan beter gaat. Dat er meer rekening wordt gehouden met de inbreng van inwoners en belanghebbenden. Raadsleden zijn op zoek naar manieren om inwoners beter te betrekken bij belangrijke beslissingen. Welke algemene spelregels kunnen hierbij behulpzaam zijn?

Daarom organiseert een werkgroep uit de raad een bijeenkomst voor mensen die hierover willen meepraten. Voor deze bijeenkomst worden mensen uitgenodigd die afgelopen jaren positieve of minder positieve ervaringen hebben opgedaan in het gesprek met de gemeente. De raad nodigt u van harte uit met de raad na te denken over verbeteringen.

Deze bijeenkomst vindt plaats op
Dinsdagavond 19 december 2017 van 19.30 tot 21.00 uur
Wijkcentrum Bestevaer, Trompstraat 10B 8023 TP Zwolle
Graag aanmelden via: raadsgriffie@zwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Nouja, het meest simpele kan eenieder wel bedenken lijkt me: geen religieuze bemoeienis met onze openbare ruimte en openbare leven. Je denkt misschien dat ik hiermee ageer tegen Moslims 😉 CU is de grootste in Zwolle. En een beetje 'meepraten' met mensen die met politiek aan religie doen zie ik echt niet zitten.

  2. 'hikje' je hoort het niet zo heel vaak meer, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen die aan politiek zonder religie doen best heel eng is om samen met bijvoorbeeld een christelijke medebewoner van deze stad een beetje mee te praten over de gezamenlijke openbare ruimte en het gezamenlijke openbare leven. Eigenlijk best wel vreemd dat ook christenen en idd ook de moslims en weet ik het wie allemaal naast jou, ook gebruik maken van iets dat openbaar is. Het is dus helemaal niet gek dat je het echt niet ziet zitten. Het is toch oprecht vervelend dat er in 1 stad ook mensen wonen met andere meningen, opvattingen, levenswijzen en levensstijlen dan die van jezelf?! Je kunt nou eenmaal niet met iedereen rekening houden die anders denkt dan jezelf. Als ik jou was zou ik me dan ook zeker niet aanmelden voor deze werkgroep en ook geen ideeën aandragen voor meer betrokkenheid voordat om te beginnen iigv die christenen de stad verlaten hebben.

Reageer