SP verontrust over de Zwolse top 50 file notering

De verkeersinformatiedienst heeft onlangs de file top 50 van 2007 bekend gemaakt. Voor het eerst staat de file bij de A28 te Zwolle ook in deze lijst. Uit de cijfers blijkt dat de filedruk tussen Zwolle en Nieuwleusen bijna verdubbeld is ten opzichte van 2006.

De SP vindt dit een kwalijke zaak. Door middel van haar eigen mobiliteitsvisie heeft de SP al eerder aandacht gevraagd voor de fileproblematiek. Fileleed leidt tot veel ergernis en extra milieuvervuiling. Het is daarom zorgelijk dat Zwolle nu in deze top 50 staat. De SP is van mening dat er zo snel mogelijk maatregelen moeten worden genomen, zodat Zwolle volgend jaar niet meer voorkomt in deze lijst. De SP fractie zal hier enkele raadsvragen over stellen. Zo wil men van de wethouder weten of er bij eventuele maatregelen in de toekomst niet alleen rekening gehouden wordt met de huidige situatie, maar ook met de toekomstige situatie voor Ikea bij Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Rond 1600 begint het vol te lopen op dit trajekt, mede doordat er richting Lichtmis van 3 rijbanen geritst moet worden naar 2 banen.

    Dit gebeurt na de afslag 21 naar Hardenberg-Ommen-Hessenpoort.
    Dit gaat volgend jaar nog veel “FOUTER” ivm IKEA.

Reageer