Officiële start bouw woningen Van Pallandtmarke

Officiële start bouw woningen Van Pallandtmarke

Zwolle – De bouwhekken zijn al een tijdje zichtbaar en ook zijn er al werkzaamheden uitgevoerd. De eerste contouren van de woningen zijn zelfs al zichtbaar. Kortom, er wordt volop gebouwd aan de Van Pallandtmarke. En dat vieren we graag met de omwonenden, betrokkenen en bouwer Nijhuis Bouw. Het knallen van een champagnefles tegen de gevel van de eerste woning was het symbolische startsein.
Aan de Van Pallandtmarke laat Openbaar Belang 12 eengezinswoningen bouwen door Nijhuis Bouw. Het zijn sociale huurwoningen, verdeeld over een blokje van 4 en een blokje van 8 woningen.
De woningen zijn zogenoemde Nul-op-de-Meter-woningen. Dat betekent dat het huis jaarlijks evenveel energie opwekt als de energie die nodig is voor verwarming en koeling, heet water, ventilatie, verlichting en het gebruik van huishoudelijke apparaten. Bij gemiddeld verbruik van elektriciteit (uitgaande van het Nibud) heeft de bewoner geen extra kosten meer voor het verbruik van elektra.
Er worden minimaal 27 zonnepanelen per woning op het dak geplaatst om deze energie op te wekken. De duurzame woningen worden middels vloerverwarming verwarmd.
Interesse? De woningen worden nu geadverteerd op De Woningzoeker. De oplevering staat gepland voor april 2018.

Artikel delen:
Foto's 2
Officiële start bouw woningen Van Pallandtmarke
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.