Benjamin Koolstra zakelijk leider Zwols Collectief 33 1/3

Benjamin Koolstra zakelijk leider Zwols Collectief 33 1/3

Zwolle – Het Zwolse multimediale platform 331/3 heeft met ingang van 1 december Benjamin Koolstra benoemd als zakelijk leider. Koolstra heeft jarenlang leiding gegeven aan de Stadsgehoorzaal Kampen en de Keizer Karel Podia in Nijmegen.

In Kampen realiseerde hij de transformatie van het Stedelijk Museum naar een nieuw museaal concept. Momenteel werkt Koolstra aan de afronding van het Stedelijk Museum Zwolle en een overdracht van de collectie aan het Historisch  Centrum Overijssel. Eerder zette hij transformatie van de Grote Kerk in Zwolle in van kerk naar een cultuurpodium. Dit resulteerde in het Academiegebouw zoals het nu genoemd wordt.

In de loop der jaren initieerde en begeleidde Koolstra veel artistieke producties van jonge makers. Met zijn ruime en veelzijdige ervaring in de culturele wereld zal Koolstra de mannen van 331/3 zakelijk ondersteunen om hun plannen en ambities te realiseren en in de markt te zetten. 331/3 geeft aan dat Koolstra gezien de hier bovengenoemde ervaring een nieuwe context en toepassing kan bieden aan de associatieve en speelse werkwijze van het collectief. Beide partijen gaan met veel plezier  de samenwerking met elkaar aan. Het collectief 331/3 bestaande uit Douwe Dijkstra en Jules van Hulst verwezenlijkt multimediale projecten en theatrale narratieven met een sterk groeiende zeggingskracht en bereik.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer