Reddingsbrigade Zwolle zet zich in voor ‘Serious Rescue’

Zwolle – Van 17 tot en met 19 december zetten 300 vrijwilligers van 28 reddingsbrigades uit heel Nederland, waaronder ook Reddingsbrigade Zwolle, zich in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue.” Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Meppel naar Apeldoorn geld op voor het goede doel van Serious Request; het herenigen van kinderen en ouders, die elkaar kwijt  zijn geraakt in een conflictgebied of bij een natuurramp.

Als vrijwilligersorganisatie kent de Reddingsbrigade het belang van het ondersteunen van het goede doel. Met ruim 5.000 actieve vrijwilligers houdt de Reddingsbrigade zich het hele jaar bezig om Nederland veilig van het water te laten genieten. In de zomermaanden ontvangt de Reddingsbrigade veel meldingen van kindervermissingen op stranden en bij recreatieplassen. Jaarlijks herenigen de lifeguards van de Reddingsbrigade zo’n 900 zoekgeraakte kinderen met hun ouders. De lifeguards van de reddingsbrigade weten dus als geen ander hoe groot de schrik is voor ouders en kinderen als zij elkaar niet terug kunnen vinden en hoe belangrijk het is om kinderen weer veilig met hun ouders te kunnen herenigen. De Reddingsbrigade weet net als het Rode Kruis ook dat er veel geld nodig is om dit soort werk te doen. Het ene goede doel helpt met deze actie zo het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Verenigd onder de naam “Serious Rescue” zal dit jaar voor de 8e keer 3 dagen lang in een oranje lint van reddingsboten worden gevaren voor het goede doel van Serious Request.  Met 34 reddingsboten zal een afstand van zo’n 100 kilometer worden gevaren door  Drenthe en Overijssel. Serious Rescue 2017 start in Meppel om vervolgens via Giethoorn, Steenwijk, Kalenberg, Hasselt en Zwolle bij het Glazen Huis in Apeldoorn aan te komen. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoring en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en sponsoren. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland. Indien nodig kunnen ze wel direct ingezet worden voor hulpverlening.

Het startschot voor  “Serious Rescue 2017” zal zondagochtend 17 december om 08.30 uur worden gegeven door wethouder Koning en Fred Heerink, directeur Veiligheidsregio Drenthe, vanaf de Gasfabriek (Gasgracht 3B ) in Meppel. Op dinsdagochtend 10 december om 9:40  zal de vloot van reddingsboten aankomen op het Rodetorenplein in Zwolle. Vanaf Zwolle zal Serious Rescue verdergaan over de weg naar het Glazen Huis in Apeldoorn. Daar zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigades rond 15:00 uur het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque overhandigen aan de DJ’s in het Glazen Huis.

Meer informatie en de complete vaarroute van Serious Rescue 2017 vindt u op www.seriousrescue.nl.
Wilt u een donatie doen voor het goede doel kijk dan https://kominactie.3fm.nl/actie/serious-rescue

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Reddingsbrigade Zwolle zet zich in voor ‘Serious Rescue’”

Reacties zijn gesloten.