Archief foto - Foto: Eigen foto
Archief foto
Foto: Eigen foto

Schrijfmarathon voor aandacht tegen onrecht in de wereld

Zwolle – Zaterdag 9 december werd op diverse locaties in Zwolle deelgenomen aan de schrijfmarathon van Amnesty International.
Ieder jaar wordt door Amnesty International, groep Zwolle, op 10 december meegeschreven aan deze marathon. Dat dit jaar de marathon georganiseerd is op de dag ervoor heeft te maken met het feit dat de officiële dag op zondag valt. De hoofdlocatie was dit jaar de Stadkamer, maar ook op diverse andere plekken kon deelgenomen worden aan de schrijfmarathon, waaronder de Stadshoeve en de Wereldwinkel. De marathon word georganiseerd om aandacht te vragen voor allen die wereldwijd onterecht vastzitten of anderszins onrecht aangedaan wordt. Ook Burgemeester Henk Jan Meijer heeft deelgenomen aan de schrijfmarathon. Tot 21.00 uur kan men nog deelnemen aan de schrijfmarathon in de Stadkamer.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Oh, oh, als er nou maar te schrijven was tegen de relie politiek. Maarja, dat heb je zelfs in Zwolle 🙂 "Dat dit jaar de marathon georganiseerd is op de dag ervoor heeft te maken met het feit dat de officiële dag op zondag valt'
  Tuurlijk, snap ik :):):)
  Dat de reli mensen hun eigen ding doen op de dagen dat ze dat zo uitkomt, echt prima.
  Dat ze met politiek hun reli dingetjes opleggen in de richting van het openbare leven vat ik echt niet.
  Hopelijk krijgen we geen geklaag van die luitjes als de volgende reli het openbare leven gaat inregelen.

  Alleen ik heb dan recht van spreken hier vrees ik.

 2. 😉 Dank daarvoor Bernard, ik zag m'n berichtje na een minuutje of vijf verwijderd. Ik dacht, laat maar dan ook. Laat ik helemaal aan weblog Zwolle over om reakties te verwijderen, te laten staan, of na verwijdering opnieuw te plaatsen.

  En dat laatste blijkt het geval, dus tsja respect. Ik snap echt de drijfveren van religieuse mensen. Van welke religie dan ook. Men bedoelt het goed met de medemens. Over het algemeen.

  Ik snap ook dat ik een superdom guppie ben. Ik lees een mooi bericht hier, en dan krijg ik vreselijk jeuk van het zinnetje 'Dat dit jaar de marathon georganiseerd is op de dag ervoor heeft te maken met het feit dat de officiële dag op zondag valt'

  Vandaar wat geschrijf natuurlijk. 'Op Zondag niet' begrijp ik. En nouja, we hebben hier in Zwolle te maken met politiek die religie in de richting van het openbare leven niet schuwt. Dat zou niet moeten mogen of kunnen lijkt me. Om dat punt wat kracht bij te zetten; wat als de volgende religie hier het openbaar bestuur gaat reguleren. Ongeacht welke religie dat eventueel zou zijn. Dan mag je dan ook niet mopperen als je nu de zondagse regelgeving/winkelsluiting niet met hart en ziel bestrijdt.

  De Protestanten en de Katholieken hadden 'een dingetje' in Ierland. De Sji-ieten en de Soenieten hebben nu 'een dingetje' aan de overkant van de Middelandse zee. Om over de Moslims en de Joden nog maar niet te spreken.

  Dus tsja, ik denk dat ik wel een puntje heb te reageren op onderwerpen waarbij religie in het spel is. Praat me vooral bij al ik me vergis.

 3. What! Alweer verwijderd! Zucht Weblog Zwolle. Ik had nog willen toevoegen dat CU Zwolle best goed bestuurt immers. En de vraag willen delen waarom ze eigenlijk religie met openbaar bestuur vermengen.

 4. Ik puzzel alleen nog met ' Prima jij krijgt van mij dan het recht van spreken.' Beste Zwollenaren en anderen, het recht van spreken krijg je niet/nooit. DAT RECHT NEEM JE. GroetjeS Bernhard 🙂 Tot later ergens misschien.

 5. Vreemd genoeg misschien, maar ik heb me wel eens verbaasd over het feit dat de reguliere Moslims zo weinig ophef maken van wat de radicaleren uit naam van dat geloof denken te kunnen doen.

  Dat gaat ook immers over mensen die hun religieuse gewoontes opleggen aan het openbare leven dat je deelt met allen.

  Over religieuse gewoontes gesproken, zondagse winkelsluiting. (jaja hier en daar wat water bij de wijn, begin daar maar niet over). Da's religieus radicalisme en extremisme denk ik. Je religieuse gewoontes middels wet of wapen opleggen aan je medemensen, da's gewoon niet beschaafd. Da's religieus fundamentalistisch extremisme, waar we zo de mond vol van hebben als het over anderen gaat.

  Ik bedoel maar, ik snap de Moslims die uit de wind willen blijven. Pak je eigen reli maar eens aan in je eigen gemeenschap, stel de uitwassen ervan aan de kaak. Niet zo makkelijk, roept wat weerstand en uitgewiste berichtjes op 😉

  Religieuse beperkingen via bestuur en wet, opgelegd in het openbare leven, da's religieus extremisme en fundamentalisme.

  Bij deze stel ik dat in mijn eigen dorpje Zwolle aan de kaak.

  Want wat anders… Als je dit pikt komt er morgen of overmogen iemand langs die sluiers en handschoenen voor vrouwen in het openbaar verplicht maakt … Heb je dan recht van spreken ? Is de ene religie beter of slechter dan de andere ?

  Religie hoort achter de voordeur. En Niet in het openbaar bestuur.
  (Slechts mijn bescheiden mening 🙂

 6. Je ontwijkt het verhaal tegen onrecht in de wereld waar dit topic over gaat, Hikje.
  Kan ik concluderen dat jij geen moeite hebt met het onrecht in de weeeld!

Reacties zijn gesloten.