Moeizaam spel Landstede Basketbal tegen Den Helder Suns eindigt in verlies

Moeizaam spel Landstede Basketbal tegen Den Helder Suns eindigt in verlies

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zaterdagavond uit geen punten in de wacht weten te slepen tegen Den Helder Suns. Dit team is de hekkensluiter en wist vooralsnog geen punten te behalen. Nu was het met 76-73 te sterk tegen de Zwolse ploeg van coach Herman van den Belt.
Beide ploegen hebben minder spelers om in te zetten. Een deel van het team van Den Helder speelt in Weert. Aan de kant van Zwolle zitten Mike Schilder, Franko House en Olaf Schaftenaar aan de zijkant, en is Noah Dahlman niet topfit. Zo komen er slechts acht tegen negen spelers voor op het wedstrijdsheet.
Vanaf het begin is het al duidelijk dat het een moeizame wedstrijd wordt. Aanvallen worden omgebogen in wederzijdse turn overs. Die komen tot schot, maar eindigen niet in de gewenste treffers. Toch weet Landstede na vijf minuten, door zes punten van Noah Dahlman, met 4-10 voor te staan. Wanneer Landstede verzwakt, maakt Quiterian McConico hier gebruik van. De Suns bieden overwicht en via Niels van Veen komen zij voor het eerst op voorsprong: 13-12. Door een driepunter van Lenno Witteveen nemen The Hammers de leiding na de eerste kwart terug met 13-15.
In de tweede kwart gaat Den Helder in de aanval. Zij weten de nodige driepunters af te dwingen. McConico tikt veel punten binnen. Lavonte Dority zorgt dat Den Helder, Zwolle flink op achterstand zet. Het staat 32-24. Zwolle probeert terug te vechten, maar gaan de tweede rust in met 36-26.
In de derde kwart gaat Zwolle er vol voor. Nigel van Oostrum scoort al na drie seconden, Jordan Gregory volgt met een driepunter. Dan keert het tij. Den Helder scoort de een na de ander. Met 52-37 bereikt Landstede een waar dieptepunt. Het vertrouwen in een winst is weg. Wanneer Sherron Dorsey-Walker twee driepunters en vier vrije worpen scoort, gloort er een sprankje hoop. Jordan Gregory scoort een driepunter. De achterstand is teruggebracht tot 60-52.
In de vierde kwart wordt de achterstand verder gereduceerd tot vier punten verschil. Het staat dan 67-63. Toch is het daarna Den Helder die de punten weet binnen te tikken. Wanneer er nog drie minuten te spelen zijn, is de voorsprong vergroot tot 74-63. Zwolle brengt nog een laatste aanvallenreeks voort met Lenno Witteveen en Jordan Gregory. Echter mist Nigel van Oostrum een belangrijke driepunter die nog tot een verlenging had kunnen leiden. Noah Dahlman mist het laatste schot, waardoor Landstede verliest van Den Helder Suns.
Punten:
Jordan Gregory 22; Noah Dahlman 20; Sherron Dorsey-Walker 10; Lenno Witteveen 9; Nigel van Oostrum 8; Ralf de Pagter 4.

Artikel delen:

Reageer