Sassendonkse optocht: hoogtepunt Zwols carnaval

De Grote Sassendonkse Optocht is elk jaar weer een hoogtepunt in het Sassendonkse carnaval. Vele groepen en verenigingen laten zich van hun mooiste kant zien en worden beoordeeld door een vakkundige jury. De groepen strijden om de eer en de prijzen in vier categorieën:

  • Groepen tot 3 personen (hoofdprijs € 125,- en een wisselbokaal)
  • Loopgroepen met meer dan drie personen (hoofdprijs € 250,-)
  • Groepen met wagens (hoofdprijs € 250,-)
  • Carnavalsverenigingen (hoofdprijs € 300,-)

Daarnaast zal ook dit jaar weer de Loeigoedtrofee uitgereikt worden.  Deze trofee wordt uitgereikt aan die groep waarbinnen kinderen een grote rol spelen. Het is een stimuleringsprijs voor het kindercarnaval.

Elk jaar is het weer spannend wat het resultaat is van de hersenspinsels van de creatieven , van de noeste arbeid van de bouwers en het gezwoeg van de naaisters. Aan de jury (ook dit jaar heeft de Commissie Optocht weer een professionele jury weten samen te stellen) de zware taak om het een en ander te beoordelen. 

Elk jaar is het weer een hele klus om goede korpsen en muziekgroepen naar Zwolle te halen. Het is het streven van de Commissie Optocht om groepen met een zo hoog mogelijk muzikaal niveau mee te laten lopen.

Welke muziekgroepen en korpsen mee zullen lopen moet u zelf maar komen bekijken. Houd u dan wel uw Euro klaar, want ook dit jaar zal er weer gecollecteerd worden voor de muziek.

Deelnemers kunnen zich opgeven via de websites www.eileuvers.nl en www.sassendonk.nl. Opgave kan ook bij Jisk Cnossen, Fluessen 84,  8032ML Zwolle .  Mail cnossen5@zonnet.nl

Opgave kan tot en met 26 januari.

Route               : 
Wethouder Alferinkweg (start), Hortensiastraat, Assendorperstraat, Burg. Van  Rooijensingel, Nieuwe Havenbrug, Luttekestraat, Grote Markt, Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Ter Pelkwijkstraat, Kerkstraat Diezerkade, Brink (alwaar de stoet ontbonden zal worden).

Net als vorig jaar, kan ook dit jaar het publiek van de carnavalsoptocht via een SMS-je aangeven welke deelnemer de Publieksprijs moet krijgen.

De organiserende cv De Eileuvers is van mening dat je in de huidige tijd er niet meer aan ontkomt, om het publiek een woordje mee te laten spreken. Dat kan ook dit jaar weer door via een SMS – je met daarin het favoriete optochtnummer te sturen naar het daarvoor opengestelde nummer. Direct na afloop van de optocht zullen de stemmen geteld worden en tijdens de prijsuitreiking (18.00 uur in De Tent) zal bekend worden gemaakt wie het publiek als winnaar heeft aangewezen.

Onder het deelnemende publiek zal ook een prijs verloot worden.

Het nummer voor de sms-actie: 4414

Artikel delen:

Reageer