Voorlichting over dementie op jonge leeftijd

Op dinsdagavond 15 januari 2008 van 19.00 –21.30 uur wordt in het Alzheimercafé voorlichting gegeven over dementie op jongere leeftijd (65-). Er wordt ingegaan op vragen als: welke vormen van dementie komen voor op jongere leeftijd en wat betekent deze diagnose voor je werk, voor je eventuele kinderen en voor je relatie?
Wanneer dementie zich voordoet onder de 65 jaar wordt dit vaak in eerste instantie niet herkend. Vaak wordt dan gedacht dat vergeetachtigheid en veranderend gedrag het gevolg is van een depressie of een burn-out. Voor de patiënt, partners en voor kinderen is de diagnose dementie moeilijk te accepteren. Bovendien is het niet altijd gemakkelijk om met deze ziekte om te gaan.
 
In het Alzheimercafé is altijd voldoende ruimte om met lotgenoten te praten of om meer persoonlijke vragen aan de aanwezige deskundigen te kunnen stellen. Er is ook een informatietafel met boeken en brochures.

 De avond is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en vrijwilligers die de sfeer willen proeven zijn van harte welkom.
Het Alzheimercafé is in de ‘Bakhuuszaal’ van Restaurant ‘De Handschoen’, Nieuwe Deventerweg 103 in Zwolle. Voor meer informatie kunt u terecht bij Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, telefoon: 06 – 155 727 59.
 
Het Alzheimercafé is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, RIAGG Zwolle, Stichting Informele Zorg en Stichting Welzijn Ouderen Zwolle.

Artikel delen:

Reageer