De Librije behoudt 3 Michelinsterren

De Librije behoudt 3 Michelinsterren

Zwolle – Tijdens de presentatie van de Michelinsterren 2018 in het De La Mar theater in Amsterdam, heeft De Librije van Jonnie en Therese Boer de drie Michelinsterren behouden. ‘De eerste keer dat de buis past… Afgevallen’, aldus Jonnie Boer. Michael Ellis bedankt het tweetal voor hun werkzaamheden en de functie van rolmodel. ‘Ze mogen het voortzetten. Nationaal en internationaal.’
Tijdens de presentatie is er, naast De Librije en De Leest (Vaassen), een derde restaurant bij gekomen met drie Michelinsterren. Het betreft Inter Scaldes in Kruiningen. Vooraf werd gedacht dat er maar liefst drie restaurants bij zouden komen met drie Michelinsterren, dit bleef dus één. Er zijn geen restaurants met twee sterren bij gekomen dit jaar. Wel zes nieuwe restaurants met één Michelinster, waarvan drie in Amsterdam.
De Librije kreeg in 1993 voor het eerst een Michelinster. De tweede ster volgde in 1999 en daarmee was Jonnie de jongste tweesterrenkok in Nederland. De Librije is sinds 2004 het tweede restaurant in Nederland dat ooit een derde ster kreeg.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooie ambassadeurs voor zowel de Horeca als voor Zwolle maar duidelijk ook internationaal! Ga dat maar eens doen.

Reacties zijn gesloten.