Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ

Zwolle – Dinsdagavond komt PEC Zwolle voor de laatste keer dit jaar in competitieverband in actie in eigen huis. Waar volgende week als afsluiter het bekertreffen met N.E.C. Nijmegen op het programma staat, is vanavond AZ te gast in het MAC3PARK stadion.

Net als in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, heeft PEC Zwolle ook dinsdag te maken met een team da t zich hoog op de ranglijst bevindt. AZ won net als PEC Zwolle afgelopen weekend. De naaste achtervolger van lijstaanvoerder PSV deed dat middels een ruime 5-0 zege op Heracles Almelo. De nodige complimenten gingen de voorbije maanden richting het team van trainer/coach John van ’t Schip, maar minstens zo knap is het spel van zijn collega uit Alkmaar. Hoewel de bovenkant van het linkerrijtje geen vreemd terrein is voor AZ, heeft het team van John van den Brom dit seizoen de draad opgepakt na een totaal mislukt jaar.

Want voor de Alkmaarders eindigde het seizoen 2016-2017 met een fikse kater. Allereerst verloor het als favoriet de bekerfinale van Vitesse, waardoor het ticket voor de groepsfase van de Europa League niet naar Alkmaar, maar naar Arnhem ging. Een misschien nog veel grotere domper volgde op 28 mei in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Na een 3-0 thuiszege op FC Utrecht werd in de Domstad met dezelfde cijfers verloren en bleek Utrecht vanaf de strafschopstip koelbloediger.

Het vertrek van Derrick Luckassen (PSV) en Ridgeciano Haps (Feyenoord) werd goed opgevangen, evenals de vacature die onder de lat ontstond na het vertrek van de destijds van Newcastle United gehuurde Tim Krul. Met Marco Bizot heeft AZ een prima sluitpost in huis gehaald, die met zijn 26 jaar al de nodige ervaring in binnen- en buitenland opdeed. Daarnaast laat AZ ook dit seizoen weer zien dat het met de eigen jeugdspelers goud in handen heeft. Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan en Guus Til zijn daar drie prima voorbeelden van. Laatstgenoemde scoorde vorig jaar nog bij zijn debuut in Zwolle en bepaalde destijds de eindstand op 0-2. Het zijn stuk voor stuk spelers waar assistent-trainer Arne Slot, die dinsdag weer terug is op de plek waar hij 2.069 dagen geleden met FC Zwolle promotie naar de Eredivisie bewerkstelligde, wel raad mee weet.

PEC Zwolle heeft het de afgelopen jaren zeker niet makkelijk gehad thuis tegen AZ, maar dat gold ook voor de uitwedstrijden tegen Feyenoord, Vitesse en sc Heerenveen, waartegen PEC Zwolle zelden succes boekte. Deze jaargang werden er echter al vijf punten bij elkaar gesprokkeld. Dit seizoen lukt het de ploeg bovendien beter om met tegenslagen om te gaan. De mentale weerbaarheid om na een achterstand nog gelijk te spelen (FC Utrecht) of zelfs te winnen (Roda JC Kerkrade, FC Groningen, sc Heerenveen en Excelsior) stemt Van ’t Schip dan ook tevreden.

Wist je dat…
FC Zwolle vijftien jaar geleden in een spectaculair duel thuis met 5-1 van AZ won? Mede door een hattrick van Marino Promes werd het AZ van trainer Co Adriaanse verslagen. Bij Zwolle speelden destijds onder meer André de Ridder, Remco Schol, Ruud Kras en Robert-Jan Ravensbergen en bij AZ onder anderen Oscar Moens, Juha Reini, Reinier Robbemond en José Fortes Rodríguez.

De vijf meest recente ontmoetingen in Zwolle

Eredivisie, seizoen 2016-2017
PEC Zwolle – AZ 0-2 (0-1). (43’ Weghorst 0-1, 87’ Til 0-2)

Eredivisie, seizoen 2015-2016
PEC Zwolle – AZ 2-1 (2-0). (36’ Menig 1-0, 45’ Ehizibue 2-0, 90+3’ Tankovic 2-1)

Eredivisie, seizoen 2014-2015
PEC Zwolle – AZ 1-1 (1-1). (5’ Gudelj 0-1, 15’ Lukoki 1-1)

Eredivisie, seizoen 2013-2014
PEC Zwolle – AZ 0-2 (0-1). (37’ Broerse e.d. 0-1, 53’ Viergever 0-2)

Eredivisie, seizoen 2012-2013
PEC Zwolle – AZ 1-2 (0-2). (2’ Altidore 0-1, 33’ Altidore 0-2, 57’ Avdic 1-2)

Arbitrage
Het duel tussen PEC Zwolle en AZ staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Assistent-scheidsrechters zijn Dave Goossens en Maarten Ketting. Official is Martin Peréz. De aftrap vindt plaats om 20.45 uur.

Support
Voor het duel met AZ zijn nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Deze zijn aan te schaffen in de PEC Zwolle Fanshop, op maandag geopend tot 15.30 uur en op de wedstrijddag vanaf 8.30 tot de aftrap om 20.45 uur. Ook is het mogelijk om online aan tickets te komen. Dat kan via deze link.

Bron:peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ”

  1. De dinsdagmorgentraining zal volledig bestaan uit het sneeuw- en ijsvrijmaken van het kunstgras op het hoofdveld. Op basis van deze ongewone inspanning is een 1-0overwinning voldoende.

  2. Aangezien we afgelopen week maar liefst 3 winnaars hadden zijn de spelregels aangepast. Dezelfde uitslagen worden niet meer geaccepteerd. Verzin maar iets origineels. We zitten hier niet op de kleuterschool.

    Hieronder een opsomming van de geldige inzendingen.

    PEC Zwolle – AZ Alkmaar

    Passant 2-1
    Jasper Bruins 1-4
    Aukje 2-2
    Joppuh 2-0
    Realist 0-2

    Succes allen!

  3. Deelnemen kan nog tot 19.00 uur vanavond. Daarna gaat het slotje erop.

    PEC Zwolle – AZ Alkmaar

    Passant 2-1
    Jasper Bruins 1-4
    Aukje 2-2
    Joppuh 2-0
    Realist 0-2
    Dick 1-3

  4. U heeft nog 8 minuten. Daarna gaat het slotje er echt op.

    PEC Zwolle – AZ Alkmaar

    Aukje 2-2
    Dick 1-3
    Jasper Bruins 1-4
    Joppuh 2-0
    Passant 2-1
    Realist 0-2

  5. Helaas Zwolsche Waarzegger je inzending was niet op tijd binnen. T/m 18.59 uur kon je nog inzenden. De jouwe is pas om 19.00 uur ontvangen. Jammer.

    Dit is het definitieve overzicht van de deelnemers.

    PEC Zwolle – AZ Alkmaar

    Aukje 2-2
    Dick 1-3
    Jasper Bruins 1-4
    Joppuh 2-0
    Passant 2-1
    Realist 0-2

    Succes allen!

    Ongeldige voorspellingen
    Steven Bruins 2-1 (Foutcode: Uitslag was al voorspeld)
    Zwolsche Waarzegger 0-0 (Foutcode: Uitslag te laat ontvangen)

Reacties zijn gesloten.