Korfballers Sparta fileren hekkensluiter Sporting Trigon - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Korfballers Sparta fileren hekkensluiter Sporting Trigon

Zwolle – De korfballers van Sparta zijn aan een zeer sterke serie bezig. In eigen huis werd rodelantaarndrager Sporting Trigon met ferme cijfers verslagen, 35-26. Sparta, dat zelf van die laatste plaats wil wegblijven, vindt zich door de zege terug op een mooie derde plaats na vijf wedstrijden. Maar de verschillen in de poule zijn klein en er wordt elke wedstrijd bijzonder strak verdedigd. Zo scoorde de ploeg uit Stadshagen in de eerste vier wedstrijden nog niet meer dan 23 treffers.
Tegen Sporting werd er wel aan de lopende band gescoord. In de openingsfase kregen geen van beide partijen grip op elkaars aanvalsspel, maar na een kwartier sloeg Sparta het beslissende gaatje met Pim Steenbergen en René Compayen in de hoofdrol.
Sparta dat het zonder de geblesseerde Déanne de Lange (knie) moest stellen gooide na de pauze alle schroom van zich af. Jeroen Hukema vuurde veelvuldig raak en het gat met de gasten uit Leiden liep zelfs even naar twaalf doelpunten verschil. Daarna liet de ploeg van Henco Pullen de teugels wat vieren. "Het was een prima wedstrijd. Vaak zie je dat als je zelf makkelijk scoort dat het ook voor de tegenstander geldt. Nu wacht volgende week SKF. Zij hebben pas twee punten, maar ik verwacht een heel zware wedstrijd in Veenendaal", aldus Pullen.
Sparta – Sporting Trigon 35-26 (15-11). Topscorer Jeroen Hukema 11.

Artikel delen: