Laatste oproep kerstpakkettenactie Zwolle

Laatste oproep kerstpakkettenactie Zwolle

Zwolle – Nog een paar dagen en dan gaan we echt aan de slag met het inzamelen en sorteren van de producten. De kerstpakkettenactie gaat beginnen! Dat is alleen mogelijk door de hulp van alle vrijwilligers. Het is ongelooflijk, maar 96% van alle klussen is ingevuld! Ruim 800 vrijwilligers hebben zich ingeschreven voor KerstZwolle 2017. We zijn ontzettend dankbaar dat het gelukt is! Maar.. er zijn nog steeds lege plekken!! Laten we die nog vullen met elkaar. Alleen dan zamelen we voldoende producenten in voor 2500 pakketten.
Er zijn op de volgende plekken nog hard mensen nodig(op vrijdag 15 december):

 • Jumbo Aalanden vooral tussen 15:45 uur en 19:15 uur
 • Jumbo Diezepoort van 17:30 uur tot 19:15 uur
 • Jumbo Holtenbroek van 08:00 uur tot 10.00 uur én van 17:30 uur tot 19:15 uur
 • Jumbo Kamperpoort van 08:00 uur tot 10.00 uur én van 17:30 uur tot 19:15 uur


Dit jaar gaan worden er 2500 pakketten ingepakt, 400 meer dan vorig jaar. Twee dagen lang gaan we in 10 supermarkten producten inzamelen, en in twee dagen sorteren we al deze producten, daarna pakken we twee avonden lang (dinsdag 21 december en woensdag 22 december) met z’n allen de pakketten in.Het is echt een actie vóór en door Zwollenaren, daarom nog even een kleine opsomming van -een paar van- de mooie dingen in de afgelopen periode:

 • Meer dan 3000 stuks shawls en mutsen werden er via RitsIn bij elkaar gebreid! Inmiddels zijn ze allemaal mooi verpakt en klaar om mee te gaan in de pakketten
 • De meidenclub van de CGK haalden bijna €700,- op voor wasmiddel in de pakketten
 • Posters van de actie hangen – gratis- in stadsbussen in heel Zwolle
 • Net zoals de vier gesponsorde spandoeken (heeft u er al één gespot?)
 • Medewerkers van de gemeente Zwolle schonken hun kerstpakket: ruim €4.500,-

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat ervaren we veel zegen met elkaar! Hartelijk dank!
(Inschrijven kan via de klussenlijst op www.kerstzwolle.nl.)
 
Team KerstZwolle
 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Beetje magertjes gemeente zwolle medewerkers..ik kan me niet voorstellen dat als alle medewerkers hun kerstpakket inleveren dit maar 4500 euro opbrengt

 2. Gemiddeld kerstpakket in gemeenteland is € 25,00. Dat zou betekenen dat 180 mensen vrijwillig hun kerstpakket hebben afgestaan. Ik vind dat een enorm goed resultaat!

 3. een gemiddeld pakket gaat naar de honderd euro, dat betekent 45 mensen vrijwillig hun pakket hebben afgestaan. ik ben van mening dat dit enigszins matig is.

 4. Ik weet niet bij welke gemeente jij mensen kent, misschien Rodmalen? Maar de gemeente die ik ken doet echt € 25,00.

 5. Typisch gedrag, doen mensen iets goed, zijn er altijd mensen die kans zien dat zelfs negatief te maken. Wat heb je zelf al bijgedragen Mike?!

 6. niets en ben het ook niet van plan. ik sta alleen kritisch tegenover dit soort goed bedoelde acties. ik geef ook geen geld aan collectes en doe niet mee aan nationale acties.
  maar ik begrijp dat jij wel het eea bijgedragen hebt?

 7. Fijn Mike, ik hoop maar dat jij nooit een beroep hoeft te doen op de barmhartigheid van andere mensen of instanties. Jouw reacties lezende kan ik niet anders dan concluderen dat jij een arm mens bent en dan heb ik het niet over materiële armoede.

Reacties zijn gesloten.