Florian de Vries voorlopig uitgeschakeld

Landstede Basketballer Florian de Vries wordt deze week geopereerd aan een lichte hernia en is daarmee voorlopig uitgeschakeld. Florian loopt al ongeveer 4 maanden met lichte rugklachten rond. Na 3 maanden doorverwijzingen is de oorzaak van deze klachten eindelijk bekend: een lichte hernia in de onderrug.

Donderdag 10 januari wordt de Zwolse basketballer geopereerd. Op de vraag hoe lang de herstelperiode ongeveer gaat duren, kan Florian nog geen antwoord geven; “Ik ga zelf uit van 6 weken revalideren, maar pas aanstaande woensdag weet ik meer. Ik heb tegen de coach gezegd dat ik waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer meespeel. Mocht het herstel toch sneller gaan is dat mooi meegenomen”, aldus Florian.

De komende tijd wordt het gemis van Florian tijdens de wedstrijden opgevangen door talentvolle spelers zoals Thijs Prijkel, Sonny Waaldijk, Joost Jonk en Wouter Hannes in te zetten. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Landstede Basketbal is donderdag 17 januari. Die avond wordt er om 19.30 uur gespeeld tegen West Brabant Giants in de ZBC hal te Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De rugoperatie van Florian de Vries is met twee weken uitgesteld. De jonge guard/ forward van Landstede Basketbal kampt al enige tijd met een lichte hernia in de onderrug en zou in eerste instantie deze week geopereerd worden. Over twee weken, na de operatie, wordt duidelijk hoe lang Florian precies uitgeschakeld is en hoe lang de herstelperiode gaat duren.


    Maak melding

Reageer