Geen IJsbeeldenfestival na instorten dak - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee

Geen IJsbeeldenfestival na instorten dak

Zwolle – Nadat dinsdagochtend het dak van de tent waarin de ijsbeelden staan is ingestort, heeft de organisatie definitief besloten dat het IJsbeeldenfestival niet door zal gaan.

Er is geprobeerd een alternatieve oplossing te vinden om alsnog door te kunnen gaan. Dit is onhaalbaar gebleken en zal dan dit jaar helemaal afgelast worden.

‘Een verschrikkelijke tegenslag voor dit prachtige evenement, maar we zijn vooral opgelucht dat er zich geen persoonlijke ongevallen hebben voorgedaan.’ Aldus reageert wethouder René de Heer, wethouder evenementen, op de gedeeltelijke instorting van de tent van het Nederlands IJsbeelden Festival naast de IJsselhallen.

Foto's 8
Geen IJsbeeldenfestival na instorten dak - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Geen IJsbeeldenfestival na instorten dak - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Geen IJsbeeldenfestival na instorten dak - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Geen IJsbeeldenfestival na instorten dak - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Geen IJsbeeldenfestival na instorten dak - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Geen IJsbeeldenfestival na instorten dak - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Geen IJsbeeldenfestival na instorten dak - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Artikel delen:
Reacties 35
 1. Nee!! Wat ZONDE!!! Wou er zo graag heen!! EINDELIJK weer de ijsbeelden en dan dit! Sterkte voor de bouwers die er zo machtig veel tijd in gestoken hebben!


  ⚠️ Meld

 2. Een tent op de parkeerplaats van de Ijsselhallen, dat meer dan 2 ton subsidie ontvangt en een entree prijs wou vragen waar de honden geen brood van lusten. Misschien een passend eind van deze poppenkast.


  ⚠️ Meld

 3. @De Cock
  Wonen in een mooie eengezinswoning en dan nog subsidie ontvangen van de overheid op de huur die je moet betalen, een dure zorgverzekering afsluiten en daarvoor subsidie op de premie ontvangen van de overheid. Ook maar snel een einde aan maken misschien? 🙂


  ⚠️ Meld

 4. Ben helemaal eens met het betoog van De Cock én laten we blij zijn dat het instorten van die tent niet tijdens ‘het festival’ zelf was.
  Als het met dit beetje sneeuw al mis gaat wat had er dan kunnen gebeuren als het echt winter boven Zwolle zou worden?


  ⚠️ Meld

 5. zo’n klein tentje dat zal toch niet hele ijsbeelden zijn geweest neem ik aan,
  had het gewoon door laten gaan
  desnoods helf van entree geld vragen


  ⚠️ Meld

 6. Dat zou een mooi idee zijn Mike70, mits “mijn man is klusser” er bij staat met poen, en in het ziekenhuis SBS6 de camera vol op de open wond gericht is. En dat elke dag.
  Maar nee, mensen met een leef subsidie hebben geen kassa in de gang staan waar elke bezoeker 14,- moet betalen.
  Dus wat probeer je nu te vergelijken.


  ⚠️ Meld

 7. ik snap niet dat ze dit niet gewoon in de IJsselhallen zelf hadden gedaan. Waarom zo’n flut tentje op een parkeerplaats. En met de verwachting van de hoeveelheid sneeuw had je betere voorzorgsmaatregelen moeten kunnen nemen en anders de verhuurder van de tent wel. Die zit nu ook met de kosten wat niet gehoeven had


  ⚠️ Meld

 8. Wellicht ook eens afvragen hoe het mogelijk is dat er een vergunning wordt afgegeven voor zoiets! In een tent die bij het minste of geringste levensgevaarlijk is.
  Als bezoeker mag je toch hopelijk wel veilig voelen!


  ⚠️ Meld

 9. levensgevaarlijk, ik vraag mij af wat er gebeurt zou zijn in het geval er wel gewonden waren gevallen. met die slinkse verzekerings benaderingen van tegenwoordig denk ik dat dit enkel verliezers oplevert


  ⚠️ Meld

 10. DeCock heeft weer veel te veel azijn gedronken lees ik, wat een zielig verhaal wat ook nog eens volstrekte onzin is. Ik betaal al jaren mee aan subsidies voor kinderopvang (terwijl wij kinderloos zijn), aan zorg- en huurtoeslagen, daar heb ik geen enkel probleem mee. Net zo goed als dat ik geen probleem heb met subsidies die aan dit soort evenementen/instellingen worden toegekend. Het is heel sneu dat dit mooie festival niet door kan gaan, ik ben blij dat er geen (zwaar) gewonden of doden te betreuren zijn. Fijne feestdagen DeCock!


  ⚠️ Meld

 11. Ik lees steeds in de media (vanmorgen ook weer in de Stentor) dat het IJsbeelden festival al vier keer eerder in Zwolle is gehouden. Op locaties Rode Torenplein en achter het station. Maar wanneer ik mij niet vergis werd het allereerste IJsbeeldenfestival in park De Wezenlanden gehouden.


  ⚠️ Meld

 12. Ik lees steeds in de media (vanmorgen ook weer in de Stentor) dat het IJsbeelden festival al vier (?) keer eerder in Zwolle is gehouden. Op locaties Rode Torenplein en achter het station. Maar wanneer ik mij niet vergis werd het allereerste IJsbeeldenfestival in park De Wezenlanden gehouden.


  ⚠️ Meld

 13. Erg jammer dat het niet door kan gaan. Ik ben al jaren een enthousiaste bezoeker. Gelukkig is er niemand gewond. Maar wat jammer van al het werk dat al gebeurd is.


  ⚠️ Meld

 14. In Haaksbergen reed een monstertruck twee jaar geleden bij een evenement het publiek in.

  Drie doden, vijftien mensen gewond.

  Wie zou er hier in Zwolle voor verantwoordelijk zijn geweest?


  ⚠️ Meld

 15. Leonardo,
  Begrijp je helemaal, maar er zit verschil in subsidie voor woon en leef genot en subsidie voor een evenement dat voor die zelfde doelgroep vaak te duur is.
  Ik ben de eertse keer geweest bij het proviciehuis waar de bijbel werd vertolkt.
  Als je 1 beeld gezien hebt, heb je ze allemaal gezien.
  Je snapt toch wel dat het een heel commecieel gebeuren is als men het weer naar zwolle trekt als het in het westen niet van de grond komt.
  Ze dachten op net zoveel inkomen als op het Rode torenplein te kunnen rekenen. Nu weer terug maar een goedkope plek op de parkeerplaats van de ijsselhallen zou ook al minder klanten opleveren.
  De binnenstad trekt publiek aan en daardoor ook goed voor de andere bedrijven/winlels. De ijsselhal niet.
  Verder zuigt Mike70 14 december 13:13 lekker met je mee.


  ⚠️ Meld

 16. Hmm, wel thema dit jaar -de Koran- tenzij ik me vergis. Erg jammer dat ’t zo knullig is aangepakt en bij ’t minste beetje sneeuw de boel ingestort is. Religie aan de man brengen met ijsbeelden juich ik toe overigens. En van de Cock nogal respectloos te beweren dat als je er eentje gezien hebt… Enzovoort 😉


  ⚠️ Meld

 17. Was het thema nou maar weer ‘de bijbel’ geweest. Was er van ondeugdelijke aanpak en daaropvolgende instorting geen sprake geweest. Woestijntenten kan je niet van opaan in de sneeuw, net zo min als van woestijnreligie.


  ⚠️ Meld

 18. Hen77@ziggo.nl
  Ja ja ik moet respect hebben.
  Ik verkondig MIJN mening. Niks meer en niks minder.
  Het woord respect krijgt de laatste jaren maar een vreemde niks zeggende betekenis. Iedereen wil het graag hebben, vooral degene niet het het minst verdienen.
  Juist, verdienen. Denk daar maar eens over na!


  ⚠️ Meld

 19. Hmm, DeCock, dank voor je reaktie. Ik denk erover na, daar kan je echt van opaan. Sterker nog, ik puzzel ermee.

  Je hebt echt groot gelijk dat je jouw mening deelt. Dat doen veels te weinig mensen immers. Onze mooie
  democratie gaat kapot aan mensen die niet willen kletsen om degenen die het minste respect verdienen ook ff mee te nemen. Onder water lekker laten borrelen, niet meedoen is ook echt gewoon niet meedoen (inburgeren).

  Ik neem op me dat ik ECHT het minste respect verdien. Wel lastig misschien voor WeblogZwolle. Gebrek aan respect voor de diverse vormen van reli onzin is misschien lastiger voor anderen dan voor mij.

  Nouja, goede onderzoeks journalistiek mist een beetje vrees ik bij dit onderwerp van ingestorte tentjes bij de Ijselhalllen.


  ⚠️ Meld

 20. Je vergist je inderdaad: Het thema was ‘Wereldberoemde Verhalen’:
  Gulivers Travels – Jonathan Swift
  20.000 leagues under the sea – Jules Verne
  Dracula – Bram Stoker
  Romeo and Julliet – William Shakespeare
  Alice in Wonderland – Lewis Carroll


  ⚠️ Meld

Reageer