Diederik Boer 350 keer onder de lat voor PEC Zwolle

Diederik Boer 350 keer onder de lat voor PEC Zwolle

Zwolle – Sluitpost Diederik Boer is voorafgaand aan het thuisduel met AZ (1-1) gehuldigd voor 350 duels in Zwolse dienst. Uit handen van technisch directeur Gerard Nijkamp ontving de jubilaris een ingelijst keepersshirt met het aantal wedstrijden als rugnummer.
De keeper uit Emmeloord kwam in twee periodes aan zijn mijlpaal van 350 wedstrijden onder de lat. Boer maakte vele hoogtepunten van dichtbij mee. In 2003 debuteerde de doelman op 22-jarige leeftijd voor FC Zwolle tegen zijn latere werkgever Ajax, in een duel dat met 0-5 verloren ging. Eerst was de keeper voornamelijk stand-in voor Henry Louwdijk, Johan van der Werff en na de degradatie uit de Eredivisie in 2004, voor Jelle ten Rouwelaar. Vanaf het seizoen 2005-2006 was Boer de vaste keus onder de lat. Met het kampioenschap van de Jupiler League in 2012, de finale van de KNVB Beker waarin met 5-1 van Ajax werd gewonnen, de 1-0 winst tegen diezelfde tegenstander om de Johan Cruijff Schaal en het Europese debuut van de club (allemaal in 2014) als absolute hoogtepunten.
Boer dwong in deze succesvolle periode een contract af bij Ajax. In Amsterdam was Boer de opvolger van de naar Feyenoord vertrokken tweede doelman Kenneth Vermeer. Hier keepte de Flevolander vooral bekerwedstrijden, maar maakte hij ook Europese duels van dichbtij mee, waaronder de finale van de Europa League tegen Manchester United. Eremetaal werd er in drie jaar Amsterdam echter niet behaald. Deze zomer keerde Boer terug in het MAC3PARK stadion. De inmiddels 37-jarige sluitpost is ook dit seizoen weer van onschatbare waarde en speelde tot nu toe alle competitiewedstrijden.
Erelijst als keeper van PEC Zwolle:
Kampioen Eerste Divisie: 2002, 2012.
KNVB Beker: 2014
Johan Cruijff Schaal: 2014
Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 13
 1. @dik ofwel @Jasper Bruins etc.

  Helaas fout vriend. De Eredivisie telt meer dan 18 keepers. Je bent de reservekeepers vergeten. Geeft niet, Daar kan jij ook niks aan doen..

 2. IK ben niet achterluk hoor.

  Ik had idd ook kunnen zeggen dat hij bij de beste 36 keepers of zelfs 47 keepers van de Eredivisie had gezeten. Maar ik vind hem beter dan de reserve keepers en uiteraard ook beter dan de reserve reserve keepers van de Eredivisie.

  Ik ken echter ook veel betere keepers. Vandaar dat ik hem schaar bij de beste 18 keepers van de Eredivisie. Gewoon een heel modale keeper waar er 18 in een dozijn van gaan. Een laatbloeier.

 3. Jasper Bruins 14 december 2017 om 14:55

  IK ben niet achterluk hoor.

  Nee, misschien beetje dom…dat wel..

  @Steven, zit je kleine broertje weer achter de pc?

 4. @Zwollenaarffback

  Tja een broertje als een Jasper Bruins die ik gelukkig niet heb en niet ken, die probeert volwassen te worden, maar altijd een kind zal blijven. Ach ja. Het is al zielig genoeg.

  1. En het is al helemaal triest, wanneer dit soort figuren die niet helemaal sporen in hun bovenkamer hier op WLZ.hun fantasieverhalen kunnen doen.

Reageer