Verplichte buscombi voor bekerduel NEC

De bekerwedstrijd van FC Zwolle tegen NEC in Nijmegen van volgende week dinsdag 15 Januari kan niet langer worden bezocht met eigen vervoer. Vanuit veiligheidsoverwegingen heeft de burgemeester van Nijmegen besloten om het duel tegen FC Zwolle op te schalen in een hogere risicocategorie. Hierdoor kunnen supporters van FC Zwolle de wedstrijd alleen nog maar bezoeken middels een verplichte buscombi.

De burgemeester van Nijmegen heeft deze beslissing genomen door de enigszins onrustige situatie en de tegenvallende resultaten van NEC. FC Zwolle betreurt de beslissing ten zeerste en heeft dit ook aangegeven. De club meent dat de eigen aanhang zich keurig heeft gedragen tijdens de laatste wedstrijden. Supporters die al een kaartje gekocht hebben kunnen deze omwisselen op het kantoor van FC Zwolle.

 Inschrijven voor de bussen kan op:
– Woensdag 9 januari tussen 19:00 uur en 20:30 uur.
– Vrijdag 11 januari, zowel voor als na de thuiswedstrijd tegen RBC.
Tevens is er tot en met 15 januari de mogelijkheid om op het kantoor van FC Zwolle je in te schrijven. Dit kan tijdens reguliere openingstijden.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. dan maar geen kaartje 🙁
  ga wel met eigen vervoer/trein) ;D
  lekker in cafe in hun stad hun bier hun cafe hun plein 😉
  ONS feest opt plein de winst vieren ;D

 2. Ingezonden:

  Uitvak zeer goed gevuld in Nijmegen.

  Zoals Iedereen wel weet speelt FC Zwolle dinsdag de belangrijke beker wedstrijd tegen NEC uit Nijmegen.
  Het zal hier bij gesteund worden door een grote schare FC Zwolle supporters.Maar liefst 8 bussen zullen afreizen naar Nijmegen.
  Wat dus betekend dat er een kleine 400 supporters het uitvak zullen vullen om de FC naar de overwinning te schreeuwen.
  De spelers de club en de supportersclub zijn erg tevreden en blij dat er zo veel mensen mee gaan. Ondanks dat de burgervader van Nijmegen op het laatste moment van gedachte veranderde en een verplichte buscombi instelde omdat ze bang waren voor ongeregeld heden met hun eigen aanhang. (toch vreemd dat wij gestraft worden voor gedrag van anderen) Maar zoals zo vaak hebben de FC Zwolle supporters zich niet laten leiden door deze bureaucratie en steunen hun club massaal.

  Er zijn nog wat aanvullende gegevens die voor de supporters van belang zijn die mee gaan.

  We vertrekken in 2 clusters van 4 bussen. (Bij NEC zijn ze dus niet gewend om zo veel supporters te ontvangen)
  De bussen zullen in Nijmegen 1 voor 1 open gaan. Dit om te voorkomen dat er te veel mensen voor de toegangspoortjes komen te staan.
  Dus heb even geduld als je aankomt in Nijmegen.. Iedereen zal op tijd binnen zijn en kunnen genieten van de wedstrijd.
  Alle supporters worden verzocht om 17:15 bij het supportershome te verzamelen en de eerste bussen zullen vertrekken om 17:30.
  Dus ook de supporters voor de bussen 5-8 graag om 17:15 aanwezig.

  Het meenemen van eten en ook drinken in de bussen is deze keer volledig toegestaan zolang het maar ALCOHOL VRIJ is. Dus iedereen kan dit voor zich mee nemen en dit zal mits er geen alcohol in zit niet door de Zwolse stewards in geweigerd worden.
  Dit omdat het vertrek is rond etenstijd op een doordeweekse dag.

  Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor bus acht dus mochten er nog mensen zijn die nog graag mee willen moeten ze snel zijn.

  Tot slot willen wij iedereen een super mooie avond toewensen met hopelijk een prachtig resultaat in de vorm van de volgende ronde in de beker. Als al die 400 Zwolle supporters de gehele wedstrijd luidruchtig achter de FC gaan staan kan het bijna niet meer mis gaan en staan we al met 1-0 voor. We zijn niet bang voor NEC….
  FORZA ZWOLLE.

Reageer