Definitieve tarieven OZB 2008 vastgesteld

Bij de begrotingsbehandeling heeft de gemeenteraad bepaald dat de OZB tarieven komend jaar alleen met de Inflatiecorrectie van 2,6% worden verhoogd.

Jaarlijks wordt de waarde van huizen en ander onroerend goed bepaald. Omdat er gemiddeld sprake is van een waardestijging van woningen, kunnen de tarieven per eenheid van € 2.500 dalen.

De gemeenteraad zal op 21 januari de definitieve tarieven vaststellen. Het voorstel is:

                                                            Oud            Nieuw              

-Eigenarenbelasting woningen                  € 2,89            € 2,74            per eenheid van € 2.500

-Eigenarenbelasting niet woningen            € 6,54            € 5,54            per eenheid van € 2.500

-Gebruikersbelasting niet woningen             € 5,47            € 4,46            per eenheid van € 2.500

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Zo lijkt het net alsof men voor sinterklaas speelt. Vergeten doen we natuurlijk wel dat de waarde van de huizen weer gestegen is, en per saldo de inkomsten dus vele malen hoger zijn dat genoemde 2,6%

 2. Inflatie blijft in december gelijk
  De Nederlandse inflatie was in december 1,9 procent. Een maand eerder bedroeg de jaarlijkse prijsstijging ook 1,9 procent. Dit blijkt uit het consumentenprijsindexcijfer van het CBS. De Nederlandse inflatie behoort tot de laagste van de eurozone.

  Autobrandstoffen drukken de inflatie
  Autobrandstoffen hadden in december een drukkend effect op de inflatie van 0,1 procentpunt. Benzine, diesel en autogas waren bijna 12 procent duurder dan een jaar eerder. In november was dit nog bijna 15 procent. De prijsontwikkeling van voedingsmiddelen daarentegen verhoogde de inflatie met bijna 0,1 procentpunt. Per saldo bleef de inflatie in december gelijk aan die van november.

  Nederlandse inflatie veel lager dan in de eurozone
  De Nederlandse inflatie volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) is in december uitgekomen op 1,6 procent. Dit is 0,2 procentpunt lager dan in november. Volgens een raming van Eurostat is de inflatie van de eurozone in december uitgekomen op 3,1 procent. De Nederlandse inflatie ligt daarmee nu 1,5 procent onder die van de eurozone.

  Inflatie komt in 2007 uit op 1,6 procent
  De inflatie bedroeg in 2007 1,6 procent. In 2006 lag de inflatie nog op 1,1 procent. Dat was het laagste niveau sinds 1989. De stijging van de inflatie is vooral het gevolg van sterke prijsdalingen in 2006 die in 2007 zijn uitgewerkt. Zo werd in 2006 het gebruikersdeel van de onroerende zaakbelasting afgeschaft.

  Bron: http://www.CBS.nl 😉

Reageer