VV Berkum
VV Berkum

Berkum naar onbekend Zuidvogels

Zwolle – Berkum reist zaterdag af naar Huizen om daar tegen Zuidvogels de laatste wedstrijd vóór de winterstop te spelen. De Zwollenaren treffen daarmee opnieuw een tot nu toe onbekende tegenstander, die net als Berkum de punten hard nodig heeft.
“We zullen uit het dipje van de laatste tijd moeten komen,” beseft Berkum-spits Johnsen Bacuna. “De wedstrijden vallen de laatste weken niet meer onze kant op, maar we creëren nog steeds kansen en we gaan er alles aan doen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.”

Zuidvogels werd vorig seizoen derde in de westelijke 1e Klasse A maar promoveerde via de nacompetitie naar de Hoofdklasse B, door Flevo Boys Emmeloord twee keer te kloppen. Daarmee kwam er voor de ploeg van trainer Juan Fernandez Coto een eind aan een verblijf van liefst 16 jaar in de eerste klasse! Een stapje hoger verliep het aanvankelijk redelijk voor Zuidvogels, dat lang meedraaide in de middenmoot. Daarna kwam de klad er echter in, want de Huizense ploeg pakte in de laatste vijf duels slechts één punt. Die remise werd twee weken geleden geboekt toen het op eigen terrein 3-3 werd tegen Eemdijk, in een wedstrijd die qua scoreverloop alle kanten opvloog. Zuidvogels kwam al vroeg op achterstand en toen Richard Gooijer vlak voor rust met een eigen doelpunt voor 0-2 zorgde werd het zorgelijk voor de thuisclub. Na 70 minuten kwam Zuidvogels echter binnen 13 minuten op een 3-2 voorsprong en leek de zege in zicht. De teleurstelling was dan ook groot bij de ploeg van coach Fernandez Coto toen Eemdijk twee minuten voor tijd met een wat gelukkige goal alsnog langszij kwam. Zuidvogels staat daarmee op een 13e plek in de Hoofdklasse B en zit dus in de gevarenzone.

Berkum doet het de laatste weken nauwelijks beter dan Zuidvogels, want de Zwollenaren haalden uit hun laatste vijf duels slechts twee schamele puntjes. Twee weken geleden ging de ploeg van trainer Arno Hoekstra in eigen huis wat schlemielig onderuit tegen HZVV, dat met een 0-1 zege aan de haal ging. Berkum kreeg zowel voor als na rust de nodige kansen, maar verzilverde die niet. In de slotfase sloeg HZVV, na slecht dekken door de Zwolse defensie, wél toe door een fraai afstandsschot en hoewel Berkum ook daarna nog kansen kreeg bleef het bij een krappe en, gezien het wedstrijdverloop, zure nederlaag. Door de fraaie opening van het seizoen staat Berkum nog steeds vierde in de Hoofdklasse B, maar de Zwolse equipe zal zaterdag alles moeten geven om net voor de winterstop niet weg te zakken op de ranglijst. De wedstrijd Zuidvogels-Berkum wordt geleid door scheidsrechter René Wijma uit het Friese Oosterwolde, die op Sportpark de Wolfskamer aan de Bestevaer in Huizen om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Misschien dat een glaasje wortelsap helpt om uit het dipje te komen bij de warmste en vriendelijkste vereniging van Zwolle.
  Ook een gezond broodje doet wonderen bij de wortelsapvereniging.


  Maak melding

 2. Och och och, daar heb je de zielepieten weer, konden jullie niet mee naar Spanje?
  Dat zou een verademing voor de echte voetballiefhebber geweest zijn.
  Wat een kift van deze zuurpruimen!!
  Wees gerust, onze zwart-witten gaan 3 welverdiende punten pakken!!!!
  Tot maandag, dan kun je je hart weer luchten, en geniet maar een beetje van het weekend, ook al zal dat niet mee vallen!!!


  Maak melding

 3. ‘Het zou mooi zijn als Be Quick tegen IJVV een resultaat kan neerzetten. Een overwinning tegen de mannen uit IJsselmuiden, betekent dat het team van van Nijen/Locht met een goed gevoel aan de kerstborrel kan en met vertrouwen de tweede helft van de competitie in kan gaan.’

  Tuuuuuuuuurlijk joh alle grote nederlagen zijn vergeven en vergeten !!!???


  Maak melding

 4. Precies Passant daar heb je je. (lees: punt). Die westerlingen durven de confrontatie helemaal niet aan tegen de kerels van (Henrico) Staal uit vm. Zwolle Kerspel. Watjes !!!


  Maak melding

 5. “Lucas Exodus  15 december 2017 om 18:20

  ‘Het zou mooi zijn als Be Quick tegen IJVV een resultaat kan neerzetten. Een overwinning tegen de mannen uit IJsselmuiden, betekent dat het team van van Nijen/Locht met een goed gevoel aan de kerstborrel kan en met vertrouwen de tweede helft van de competitie in kan gaan.’

  Tuuuuuuuuurlijk joh alle grote nederlagen zijn vergeven en vergeten !!!???”

  Wat een bijzondere gedachten heeft deze schrijver toch. Zou G.G. zelf ooit tegen een bal getrapt hebben?


  Maak melding

 6. ‘passant. 14 december 2017 om 15:33

  misschien dat ze weer eens 3 punten pakken , maar vrees , de gang naar onder is bezig’

  Compliment voor passant. want hij had het ditmaal bij het rechte eind. vv Berkum is 1 plaats gezakt op de ranglijst aangezien de wedstrijd weer afgelast is. Ze moeten er nog 2 inhalen en dan heeft passant. het weer niet bij het juiste eind. Dan kan vv Berkum zomaar weer 2 plaatsen stijgen. Kunt u mij volgen?


  Maak melding

 7. In ieder geval niet van Berkum want die staan onderaan de lijst .
  Nog onder de fanfare en de visvereniging.
  De mensen zijn erg betrokken bij de warme en vriendelijke wortelsapvereniging.


  Maak melding

 8. Excuus dat was de slogan van de kleine buurman natuurlijk na hun schuld bij de gemeente. Ik bedoel natuurlijk dat naastenliefde belangrijker is dan geld bij vv Berkum. Mooie kerstgedachte.


  Maak melding

 9. Naasten liefde met een glaasje wortelsap en een gezond broodje bij Berkum.
  Mmmm gezonde kerstgedachte bij de rabarbervereniging ga zo door.


  Maak melding

 10. Mooi dat Lamme bakzeil haalt.

  Een simpel berichtje met een link laat hem beseffen hoe dom zijn opmerking was. Of hij voortaan nadenkt voordat hij iets plaatst?.Hmmm dat zullen we nog moeten zien.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.