Warme truien gedoneerd voor o.a. dak- en thuislozen - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Warme truien gedoneerd voor o.a. dak- en thuislozen

Zwolle – De timing had niet beter kunnen zijn gezien de huidige winterse weersomstandigheden. Met medewerking van PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, is de Gift City deze week blij verrast door het bedrijf Allsetra met maar liefst ruim 500 sweaters.
Allsetra, gevestigd aan de Ceintuurbaan in Zwolle, had uit een eerdere bedrijfsactie nog een flink aantal sweaters in opslag liggen. “Hier gebeurde eigenlijk niets meer mee en dat is natuurlijk zonde. Vooral als je weet dat er heel wat mensen zijn, die het niet zo breed hebben en zo’n warme sweater wel kunnen gebruiken”, vertelt Michiel Fox, commercieel manager bij Allsetra.
PEC Zwolle United werd benaderd om gezamenlijk een actie op te zetten c.q. voor het vinden van een bestemming voor de sweaters. Het goede doel was snel gevonden in de combinatie Stichting Present en de Gift City. Dinsdagmiddag werden de sweaters overhandigd aan Harry Wilbrink, bedrijfsleider van de Gift City. “Met zo’n mooi aanbod kunnen we heel wat mensen blij maken. Een deel van de sweaters komt ten goede aan de verschillende doelgroepen en contacten via Stichting Present, onder meer via De Herberg aan dak- en thuislozen. Daarnaast bieden we de sweaters aan in de Gift City. Vooral nu het echt winter is, kon dit aanbod niet op een beter moment komen. Helemaal super”, zegt Wilbrink.
Als leuke bijkomstigheid van deze actie, gaan Allsetra en PEC Zwolle United samen een activiteit uitvoeren voor een van de maatschappelijke projecten. Het idee is om een uitje te organiseren voor de jongeren van PEC kicks ASS; de voetbaltraining voor autistische kinderen. Voor deze doelgroep is een kijkje bij een bedrijf dat actief is in de ICT zonder twijfel een hele belevenis.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Hebben ze nog behoefte aan een bruine van John van 't Schip of Shequiel? Onlangs gebreid in Rotterdam. Haha

Reacties zijn gesloten.