FC Zwolle legt Braziliaanse middenvelder vast

FC Zwolle heeft de Braziliaanse middenvelder, Leonardo Moratta da Fonseca, vastgelegd. Leonardo blijft tot het einde van dit seizoen bij FC Zwolle.

 

IstDivision.nl meldde dat de 20-jarige Leonardo op het trainingskamp van FC Zwollen een zodanige indruk op coach Everse achterliet, dat hij een contract kreeg aangeboden. Leonardo beschikt recentelijk over een Europees paspoort. De Braziliaan komt transfervrij over van Corinthians. 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. ‘Leonardo 7’, zoals de spelersgroep van FC Zwolle hem noemt vanwege zijn vele beroemde naamgenoten, oefende al een paar weken mee met de club uit de eerste divisie. “FC Zwolle heeft een jong team, dat een nog hoger niveau kan halen. Ik wil hier graag spelen”, uitte de Zuid-Amerikaan al bij het begin van het trainingskamp in Portugal.

    Coach Jan Everse ziet de Braziliaan (20), die sinds eind december ook een Portugees paspoort bezit, als mogelijke vervanger van de onlangs naar HJK Helsinki vertrokken Fin Petri Oravainen. Leonardo kwam eerder vijf jaar uit voor Corinthians en daarna kortstondig voor Palmeiras.

    Vorig seizoen rondde Leonardo met succes nog een oefenstage af bij het Zwitserse Grasshoppers, maar de coach die hem wilde inlijven vertrok kort daarna.

    Bron: voetbalprimeur.nl

Reageer