Nazorgcentrum IntermeZZo Zwolle gaat verhuizen

Zwolle – IntermeZZo, het Zwolse nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, is uit haar jasje gegroeid. Voor het groeiend aantal gasten en activiteiten is ruimere huisvesting nodig. Het bestuur van IntermeZZo heeft zich sterk gemaakt om een passend pand voor IntermeZZo te vinden. Het gebouw van de voormalige kinderopvang Partou bleek hiervoor ideaal. IntermeZZo verhuist in februari 2018 van het B-gebouw bij Isala naar de nieuwe plek aan de Dr. Van Thienenweg 1A enkele honderden meters verderop.
IntermeZZo is in ruim zeven jaar tijd uitgegroeid van 500 bezoeken per jaar naar meer dan 4.000 in 2017. Dit is het gevolg van de toenemende vraag naar begeleiding, informatie en welzijnsactiviteiten die aansluit bij de behoefte van mensen met kanker. IntermeZZo voorziet in deze vraag voor de regio Zwolle. IntermeZZo wordt ook landelijk als goed voorbeeld aangemerkt door het KWF en overkoepelend samenwerkingsverband IPSO. Dit vanwege het brede aanbod en de unieke samenwerking met Isala Oncologisch centrum.
In 2018 start een pilot vanuit Isala om patiënten met kanker beter te ondersteunen op psychosociaal vlak met de inzet van een ondersteuningsconsulent. Deze brengt samen met de patiënt in kaart welke begeleiding nodig is om het leven met kanker zo goed mogelijk aan te kunnen. De consulent krijgt gespreksruimte bij IntermeZZo. Zo kunnen mensen meteen kennismaken met het nazorgcentrum. Dit betekent een toename van het aantal bezoekers. Met de nieuwe huisvesting kan IntermeZZo deze groei aan. Binnenkort start een wervingscampagne voor vrijwillige gastvrouwen en gastheren, want ook deze groep zal mee moeten groeien.
Het bijzondere gebouw aan de Dr. van Thienenweg 1A heeft de potentie om een warm en gezellig nazorgcentrum te worden. Ook de binnentuin biedt veel mogelijkheden. Omdat het pand nu de uitstraling heeft als kinderopvang, moeten er de nodige aanpassingen worden verricht. Vastgoedinvesteerders en relaties, Roparun, Isala en Stichting Vrienden van Isala zetten zich samen met IntermeZZo in om de verhuizing te realiseren. Omdat het Zwolse nazorgcentrum is aangewezen op sponsoring, subsidies en giften vraagt het (financiële) steun van het Zwolse bedrijfsleven en de Zwolse gemeenschap. Dit onder het motto: Door Zwolle, Voor Zwolle!
Stichting IntermeZZo is een stichting met de ANBI-status. Bedrijven en ondernemers die willen bijdragen in geld of diensten, kunnen contact opnemen met Corine den Hollander, manager van IntermeZZo via (038) 424 6088. Iedereen die IntermeZZo een warm hart toedraagt kan een donatie doen via de website, www.intermezzo-zwolle.nl

Artikel delen: