Campagne Fietsen Werkt!

Zwolle – In Zwolle staan op gemeentelijke parkeerplaatsen en bij een aantal organisaties gele fietsen. Deze zijn voorzien zijn van een opvallende tekst. Ze moeten fietsers en niet-fietsers aanspreken en zijn onderdeel van een campagne die mensen stimuleert om de fiets zoveel mogelijk te gebruiken: Fietsen Werkt!
Het idee achter deze campagne is dat mensen de voordelen van het fietsen zien en ervaren. Want of je nu meer wil bewegen, niet in de file wil staan, geld wil besparen of milieuvriendelijk bezig wil zijn. Fietsen werkt. Fietsen Werkt! wil, door men het zelf te laten ervaren, het belang en de kansen die fietsen biedt benadrukken. Welk probleem je ook hebt, fietsen werkt! De campagne wordt ondersteund door verschillende acties. Zo maak je op dit moment kans op een nieuwe fiets door jouw verhaal, over waarom fietsen werkt, te delen op de Facebookpagina van Fietsen Werkt! De actie loopt tot en met 22 december. Voor meer informatie kunnen inwoners van de Regio Zwolle Kampen terecht op fietsenwerkt.nl. Of je pakt zelf de fiets, dan ondervind je vanzelf de voordelen van het fietsen.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Fietsen werkt helemaal niet. Nadat twee jaar geleden mijn derde fiets gestolen was, heb ik geen nieuwe fiets meer gekocht. Het is immers niet de bedoeling om de criminaliteit te sponseren. Zwolle is een kleine stad en alles valt ook prima te belopen. Ik heb geen fiets meer nodig. Lopen is relaxter dan fietsen.

 2. Aha, Bernard, jij bent duidelijk met pensioen! Inderdaad lekker om te lopen, maar je moet de tijd ervoor hebben.

 3. Zeker. Maar het valt me op dat het helemaal niet zoveel meer tijd kost. Immers de fiets uit de schuur halen neemt toch zoveel tijd dat je lopend al een heel eind op weg bent.

  1. Ik ben overgestapt van auto naar fiets, dat vind ik al heel wat in het weer van vorige week.

 4. Wel, er is ook ander nieuws over fietsen en dieven. Experimenten met trackers in lokfietsen slagen in een heel aantal gemeentes bijzonder goed ! Hopelijk komt dat Zsm. ook naar Zwolle. En als de politie 't niet doet met lokfietsen, dan maar gewoon een tracker in je eigen fiets lijkt me 😉 Wordt vast gezellig 🙂

 5. Lees dit vreemde gratis verhaal zojuist op rtvoost:

  vrijdag 15 december 2017 |
  Gratis met de bus of trein naar je werk. Dat klinkt toch fantastisch? Het kan in de regio Zwolle- Kampen, met de OV- probeerkaart. Het project is uitgebreid tot en met begin volgend jaar.
  Met de OV- probeerkaart kun je voor 300 euro gratis reizen van- en naar je werk in Zwolle en Kampen. Het is een project van de overheid om mensen uit de auto te jagen en naar het openbaar vervoer te lokken.

Reacties zijn gesloten.