Van afval naar kunst Transformed Trash

Van afval naar kunst Transformed Trash

Zwolle – In kunstruimte Langhuis wordt vanaf 03 januari tot 6 januari gewerkt aan een groot kunstobject van afval.

Onder leiding van kunstenaars Marit Otto & Chantal de Wolde wordt er in team verband van max 15 jongeren (9 tot 14 jr.) gewerkt met o.a. zelf meegebracht afval. Individuele schetsen en ideeën worden samengebracht in een of een aantal kunstwerken. Tevens zullen de jongeren hun visie of hun antwoord geven op de almaar groeiende afval berg en de immer uitdijende plasticsoep. Zondag 7 januari is de eindexpositie, waarbij alle, gedachten, schetsen en gemaakte producten worden getoond aan publiek.

Bewustwording, samenwerking, bouwen en kunst zijn de centrale thema’s in dit project. Zo krijgen de deelnemers de opdracht om een maand lang hun eigen plastic afval te bewaren. De kwantiteit van ons plastic gebruik zal zo ineens heel zichtbaar zijn. Jonge mensen als Slatan Boyat, zijn een geweldig voorbeeld van ongebreidelde ambitie in combinatie met vurig idealisme. Jongeren zijn de toekomst, of beter gezegd ze hebben in ieder geval de toekomst en zijn de consumenten en  beleidsmakers van morgen. Daarom hebben de kunstenaars en kunstruimte het Langhuis voor dit project gekozen. Dit project is mogelijk gemaakt door stichting Hervormd Weeshuis.

Jongeren kunnen zich aanmelden bij: www.langhuis.nl/trashformers

Of via facebook evenement kunstproject  Transformed Trash.

Scholen kunnen een digitaal informatie pakket opvragen of een flyer via: info@langhuis.nl of via maoatelier007@gmail.com

Leeftijd – min 9 tot max 14 jaar

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Wat een kul, met een dikke joint en een kist bier op een onverholen zolderkamer uitvogelen met wat voor flauwekul je de straat weer op kunt. Onder de noemer kunst kun je alles kwijt,:………

 2. Slecht gelezen Mike? Of gewoon dom en kortzichtig?!

  Toch niet onbelangrijk lijkt me;
  Bewustwording, samenwerking, bouwen en kunst zijn de centrale thema’s in dit project.
  en;
  De kwantiteit van ons plastic gebruik zal zo ineens heel zichtbaar zijn.
  en;
  Jongeren zijn de toekomst, of beter gezegd ze hebben in ieder geval de toekomst en zijn de consumenten en beleidsmakers van morgen.

  Maar goed, het is natuurlijk een stuk makkelijker om maar wat te roepen zonder enige nuance, inzicht of inlevingsvermogen en vast te houden aan achterhaalde denkbeelden. Sterkte Mike!

Reageer