Jeugdwielerronde Zwolle krijgt nationale status

De Jeugdwielerronde van Zwolle is door de KNWU aangewezen als officiële Selectie Wedstrijd voor het NK jeugdwielrennen. Dat dit is gebeurt mag als zeer bijzonder beschouwd worden omdat deze wedstrijd vorig jaar pas voor het eerst in Zwolle georganiseerd werd. De organiserende wielervereniging de Hanzerenners is dan ook apetrots op dit predikaat.

“Vorig jaar was het een zeer succesvolle wedstrijd die zeker indruk heeft gemaakt op de KNWU officials” aldus Wim Mensink voorzitter van de jeugdafdeling van de Hanzerenners. De goede organisatie, in combinatie met het parcours aan de Wythmenerplas heeft de KNWU ertoe gebracht om deze wedstrijd direct een landelijk selectie stempel op te drukken. Het belooft dus een nog groter spektakel te worden dan vorig jaar. Op zaterdag 19 april a.s. zal de Wythmenerplas bezocht worden door ongeveer 500 jeugdige wielrennertjes. De absolute top van het Nederlandse  jeugdwielrennen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar zal aan de start verschijnen om een plaats af te dwingen voor deelname aan het NK wielrennen.

Zowel jongens als meisjes zullen, verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën strijden om als winnaar over de streep te komen. De renners die straks aan de Wythmenerplas een goede uitslag rijden zijn alvast verzekerd van een uitnodiging om later dit jaar deel te nemen aan het NK wielrennen wat in Oldenzaal plaats zal vinden. Ook kunnen kinderen kennismaken met de wielersport door op deze dag deel te nemen aan de Rabo Dikke Banden Race. Ieder kind kan op zijn eigen fiets deelnemen aan een echte wedstrijd.  Op de website www.jeugdwielerrondevanzwolle.nl kun je hier alles over lezen. De organiserende Hanzerenners zijn zeer tevreden met de eerste toezeggingen van sponsors, en met de ondersteuning van de Stichting Evenementen Support Zwolle (SESZ).

Artikel delen:

Reageer