Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond speelt PEC Zwolle in het Koning Willem II stadion de competitiewedstrijd tegen Willem II. De huidige nummers 4 en 14 van de ranglijst behaalden afgelopen midweek beide een verdienstelijk punt.
Willem II deed dat op bezoek bij Vitesse, waar PEC Zwolle dit seizoen met 0-0 gelijkspeelde. De Tilburgers leken hard op weg naar de overwinning. De 1-2 van voormalig Zwolle-speler Ben Rienstra werd pas twee minuten voor tijd weggepoetst door Bryan Linssen, die daarmee de eindstand op 2-2 bepaalde. Willem II nam in het eerste kwartier van dat duel ook al een voorsprong door een treffer van de man in vorm, Bartholomew Ogbeche. De aanvaller die in Nederland furore maakte bij SC Cambuur, kende in Tilburg een valse start met veel blessureleed. Vlak na zijn komst in de winterstop van het seizoen 2015-2016 moest de Nigeriaan onder het mes vanwege een schouderblessure. Hierna volgde een nog veel zwaardere blessure; een gescheurde voorste kruisband. Voordat dit seizoen de rentree volgde in de Eredivisie, speelde de aanvaller mee in het beloftenelftal van Willem II. Door twee treffers van de 33-jarige speler wist Jong Willem II halverwege oktober nog met 2-1 te winnen van Jong PEC Zwolle. Inmiddels is ‘B’ niet meer weg te denken uit de basiself van trainer Erwin van de Looi en staat de teller al op acht competitietreffers uit zeven wedstrijden. Dat is één doelpunt meer dan Fran Sol, die dit seizoen vanwege een tumor die operatief verwijderd werd en waarvan de Spanjaard gelukkig snel genas, een aantal wedstrijden moest missen.
Mede door het koningskoppel scoorde Willem II al 24 keer, eenmaal vaker dan PEC Zwolle. Met 34 tegendoelpunten hebben de Brabanders in vergelijking met PEC Zwolle (15) wel meer dan het dubbele aantal tegentreffers.
PEC Zwolle behaalde tegen AZ een punt, op voorhand een prima prestatie, maar de gemiste strafschop in de slotfase gaf een zure nasmaak. In Tilburg wist PEC Zwolle de afgelopen jaren vaak als winnaar te vertrekken, al was dat vorig jaar niet het geval. Willem II was met 2-0 te sterk, in een duel waarin Dico Koppers geblesseerd raakte. Koppers, die begin dit seizoen opnieuw geblesseerd raakte, zal het duel met zijn oude werkgever vanaf de tribune moeten bekijken. Datzelfde geldt voor Philippe Sandler, die tegen PSV zijn sleutelbeenbrak, maar zich deze week wel weer op het trainingsveld meldde. Ook Nicolás Freire is absent. De verdediger kampt met een enkelblessure.
Wist je dat…
PEC Zwolle bij drie van de vier laatste ontmoetingen in Tilburg telkens aan één doelpunt genoeg had om de zege over de streep te trekken? Bart van Hintum, Tomas Necid en Ouasim Bouy waren in het verleden de matchwinner voor PEC Zwolle. Van Hintum en Bouy scoorden uit een vrije trap, terwijl Necid doel trof op aangeven van Max de Boom.
De vijf meest recente ontmoetingen in Tilburg
Eredivisie, seizoen 2016-2017
Willem II – PEC Zwolle: 2-0 (1-0). (24’ Falkenburg 1-0, 90+1’’ Haye 2-0)
Eredivisie, seizoen 2015-2016
Willem II – PEC Zwolle: 0-1 (0-1). (43’ Bouy 0-1)
Eredivisie, seizoen 2014-2015
Willem II – PEC Zwolle: 0-1 (0-0). (74’ Necid 0-1)
Eredivisie, seizoen 2012-2013
Willem II – PEC Zwolle: 0-1 (0-0). (46’ Van Hintum 0-1)
Jupiler League, seizoen 2011-2012
Willem II – FC Zwolle: 3-1 (2-0). (9’ De Groot 1-0, 23’ Misidjan 2-0, 64’ Drost 2-1, 87’ Swinkels 3-1)
Arbitrage
Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer is door de KNVB aangesteld als leidsman voor dit duel. Assistent-scheidsrechters zijn Cristian Dobre en Johan Hubers. Official is Rob Dieperink. Het is lang geleden dat Wiedemeijer een duel van de Zwollenaren floot. Enkele vervelende blessures hielden de scheidsrechter lange tijd aan de kant. De vijftig jarige Wiedemeijer stond ruim een jaar buitenspel vanwege een hamstringblessure. Op 26 oktober 2014 floot de scheidsrechter PEC Zwolle voor het laatst, tijdens de thuiswedstrijd met sc Heerenveen.
Om 18.30 uur zal het beginsignaal klinken in Tilburg.
PEC Zwolle wordt zaterdagavond door zo'n 200 supporters gesteund in het Koning Willem II stadion.
Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Ik denk zelf 4-1. Veel verdedigers zijn er niet bij en hoofdtrainer John en bankzitter Shaqiel zijn nog altijd aan de schijt. Ik denk dat Steven Bruins denkt dat Dik denkt dat het 3-1 wordt.

 2. Geldige voorspellingen Willem 2 – PEC Zwolle:

  dick 0-3
  Dik 3-1
  Jasper Bruins 4-1
  Joppuh 2-0
  Realist 0-4
  Steven Bruins 1-2

  Ongeldige inzendingen:
  Aukje 1-2 (Foutcode: uitslag reeds voorspeld)

 3. Geldige voorspellingen Willem 2 – PEC Zwolle:

  dick 0-3
  Dik 3-1
  Jasper Bruins 4-1
  Joppuh 2-0
  Realist 0-4
  Aukje 1-2
  Leonardo 1-3
  Passant 0-3
  Peter 2-3

 4. Wat doen we:
  Dubbele voorspellingen mag… of wordt niet meer geaccepteerd?
  We kunnen natuurlijk alleen een digitaal spelletje spelen, als de spelregels bekend zijn.
  En wordt er geen fictieve prijs meer toegekend aan de winnaar?

 5. Voorspellingen Willem 2 – PEC Zwolle:

  Joppuh 2-0
  Steven Bruins 1-2
  Realist 0-4
  Aukje 1-2
  Leonardo 1-3
  Passant 0-3

 6. Hier spreekt de spelleider. Er is slechts 1 spelregel en die is echt heel simpel. Dubbele voorspellingen zijn niet toegestaan!

  Geldige voorspellingen Willem 2 – PEC Zwolle:

  dick 0-3
  Dik 3-1
  Jasper Bruins 4-1
  Joppuh 2-0
  Leonardo
  Peter 2-3
  Realist 0-4
  Steven Bruins 1-2

  Ongeldige inzendingen:
  aukje 1-2 (Foutcode: uitslag reeds voorspeld)
  passant. 0-3 (Foutcode: uitslag reeds voorspeld)

 7. Hier spreekt de spelleider. Er is slechts 1 spelregel en die is echt heel simpel. Dubbele voorspellingen zijn niet toegestaan!

  Geldige voorspellingen Willem 2 – PEC Zwolle:

  dick 0-3
  Dik 3-1
  Jasper Bruins 4-1
  Joppuh 2-0
  Leonardo 1-3
  Peter 2-3
  Realist 0-4
  Steven Bruins 1-2

  Ongeldige inzendingen:
  aukje 1-2 (Foutcode: uitslag reeds voorspeld)
  passant. 0-3 (Foutcode: uitslag reeds voorspeld)

  1. je maakt je zelf hier maar even "spelleider " 😉

   beste dick al jaren doen mensen hier voorspellingen
   en dat verander jij niet ….
   hier gelden G E E N regels

 8. Heel goed dat hier eens duidelijkheid over ontstaat, alleen vorige week begreep ik de opmerking "te laat ingediend" niet aangezien de voorspelling rrrruim voor aanvang van de betreffende wedstrijd werd gedaan.

 9. Zelden zo'n respectloze tweet gezien van Passant.. Hij solliciteert jiermee nadrukkelijk naar een zgn. bad standing. Een levenslange uitsluiting. De keuze is echter aan hem. Zo zijn de regels.

 10. Pfff regels op een niets zeggend voorspellinkje op een plaatselijke weblog hahaha moet niet gekker worden Dick aka Kim Lu!! Rare narcist! Doe ff normaal joh! Bijzonder trouwens dat ik het voor het eerst eens ben met passant….

  Forza Zwollluuuuhhhhh!!!!

 11. Hier spreekt de spelleider. Het lot heeft besloten dat Peter gewonnen heeft, want de uitslag is 2-3 geworden. Passant. en Zwollenaarffback kunnen nog wel bezwaar aantekenen.

  De goede en eerlijke verliezers feliciteren Peter met zijn juiste voorspelling. Proficiat.

 12. Hier spreekt de spelleider. Van Zwollenaarffback hoeven we geen bezwaar meer te verwachten. Prima dat hij tot inkeer is gekomen.

 13. Het was een echt Spel zonder grenzen, met het geluk aan onze zijde. Dank je Dick Passchier.

Reacties zijn gesloten.