Aanleg N35/ Nieuwe Heinose Weg vordert gestaag - Foto: Ellen la Faille
Foto: Ellen la Faille

Aanleg N35/ Nieuwe Heinose Weg vordert gestaag

Zwolle – De afgelopen nachten zijn de betonnen dekken van de fietsbrug over de N35 (die vanaf 1 januari 2019 Nieuwe Heinose Weg zal heten), de Zalnébrug, op hun plek gehesen. De betonnen dekken zijn 21 meter lang en 5,5 meter breed. Ze wegen 125 ton per stuk. Nadat de dekken op de pijlers zijn gehesen zal de brug worden afgebouwd. De brug moet in het voorjaar van 2018 klaar zijn. De fietsbrug zorgt voor een betere en veiligere verbinding tussen de Oldeneelallee en de Wijthemerplas. Met de aanleg van de brug verdwijnt de gelijkvloerse kruising met verkeerslichten. Daarmee wordt de oversteek voor (brom)fietsers en voetgangers veiliger. De doorstroming van het verkeer op de N35 wordt door de brug verbeterd.
Verder is er een begin gemaakt met de bouw van vier geluidsschermen langs de N35. Voor één scherm levert dit lichte verkeershinder op voor de bewoners aan de Koelmanstraat. Drie schermen worden in het tweede kwartaal van 2018 gebouwd. In totaal komen er zeven schermen. De geluidsschermen komen op palen in de grond te staan. De palen gaan op de locatie gemaakt worden. Eerst wordt er een gat in de grond geboord, wat vervolgens met beton opgevuld wordt.
Er staat een uitkijkpunt in de buurt van de N35, achter Café Restaurant de Mol. Vanaf het parkeerterrein van het restaurant loopt een wandelpad naar het uitkijkpunt. Het punt is gebouwd uit veiligheidsoverwegingen. Aannemer Heijmans merkte dat de belangstelling voor de bouw van de weg groot is. Door dit uitkijkpunt is de veiligheid van de bezoekers en de wegwerkers gewaarborgd. Het uitkijkpunt blijft tot medio 2018 staan. Op dat tijdstip zullen de meeste werkzaamheden zijn gedaan.
 
 

Artikel delen:
Foto's 2
Aanleg N35/ Nieuwe Heinose Weg vordert gestaag - Foto: Ellen la Faille
Foto: Ellen la Faille
Reacties 9
    1. Mooie uitdaging om er vanaf te komen, zo vaak mogelijk erover heen gaan (als hij klaar is). Een brug doet je immers niets!

    2. Een fobie die je jezelf hebt aangepraat, of hebt laten aanpraten. Zo onstaan fobiën en 90% van de allergieën

Reacties zijn gesloten.