WRZV-Hallen - Foto: Hans van Eijsden
WRZV-Hallen
Foto: Hans van Eijsden

WRZV kopje onder in Nijmegen

Zwolle – WRZV Zwolle heeft in Nijmegen een unieke kans laten liggen om naaste concurrent Morado CF op vijf punten achterstand te zetten. Na een goed begin met een aantal kansen wist WRZV Zwolle een 0-2 voorsprong te nemen. Het was Eugene Webb die voor de Zwollenaren met twee doelpunten belangrijk was.
Vlak voor tijd maakte Morado de aansluitingstreffer na een ingestuurde vrije trap goed uit te voeren. In de laatste minuut voor rust maakte Ruben Meijer een fout door de bal bewust met de hand te spelen en kon met geel vertrekken. Een terechte kaart, maar de tweede gele kaart die direct daarop volgde was dubieus, waardoor de Zwollenaren aardig benadeeld werden door de scheidsrechter van dienst.
Na rust stond de WRZV voor de zware opgave om bijna vijf minuten de voorsprong te verdedigen met een man minder. Uiteindelijk wist Morado te profiteren van de man meer situatie en noteerde de gelijkmaker. De WRZV kon weer opnieuw beginnen en creƫerde wederom overwicht, maar wist niet te profiteren. Ook een twee man meer situatie werd slecht uitgespeeld en leverde geen treffer op.
Een uitbal van Morado later in de 2e helft die niet werd gezien of gegeven leverde veel tumult op. De doorgebroken speler die eigenlijk teruggefloten had moeten worden werd door Tom Ijzerman getackeld en dat betekende ook voor IJzerman de tweede gele kaart en dus rood. Wederom was de WRZV in ondertal, maar keeper Ronald Hoogezand hield de Zwollenaren met geweldige reddingen op de been. Toch wist Morado uiteindelijk op voorsprong te komen en wist het zelfs ook de 4-2 op het scorebord te zetten. Vlak voor tijd noteerde de WRZV nog de aansluitingstreffer (Jabir Mazouz), maar het kwam te laat.
De laatste kans was voor Willem Bel maar zijn schot belandde via een Nijmeegse been naast het doel. De corner leverde niets op en extra tijd werd vreemd genoeg niet bijgetrokken, ondanks het vele oponthoud.
WRZV Zwolle verloor de wedstrijd met 4-3 en staat nu op de tweede plaats in de KNVB Hoofdklasse F, met een punt achterstand op de Nijmegenaren. Woensdag 20 december wacht ASVD Dronten in eigen huis. De wedstrijd wordt gespeeld in de WRZV hallen. Aanvang is 20.30 uur.

Artikel delen:

Reageer