Meisje gewond na klap van onbekende scooterrijder

Een 12-jarige meisje uit Zwolle is op dinsdagmiddag 8 januari rond 16.30 uur gewond geraakt aan haar oog nadat zij een vuistslag in haar gezicht had gekregen van een nog onbekende scooterrijder. Het meisje stond met haar fiets te wachten bij het stoplicht van de kruising Nieuwe Deventerweg – Oldeneelallee. Omdat het op dat moment nogal druk was bij het stoplicht, stond het meisje een beetje aan het midden van het fietspad.

Toen het licht op groen sprong kwam uit tegenovergestelde richting een scooter aanrijden. Deze stopt naast het meisje, maakt een opmerking over de plaats waar het meisje staat en geeft haar pardoes een vuistslag in haar gezicht. Door de klap is het meisje (tijdelijk) het zicht uit haar linkeroog kwijt. De politie wil graag getuigen van dit voorval spreken en is op zoek naar de onbekende scooterrijder. Deze droeg een donkere integraalhelm, donkere kleding, blauwe handschoenen en reed op een donkere scooter. Informatie kan gemeld worden op telefoonnummer 0900-8844<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Als ik daar ter plekke was geweest, dan had ik hem van z’n scooter gerost en á la American History X van een kunstgebit voorzien.
  Ook al zou mij dat enkele weken staatsverzorging kosten… >:(

 2. @ Larry, normaal keur ik agressie af, maar geef je in dit geval groot gelijk! Wat een ongelovelijke mafkees…een meisje van 12 een knal verkopen. Wat mij betreft zet hij inderdaad zijn tanden in een stoeprand, mag het meisje hinkelen….

 3. Flink wat? Agressie op straat? Idd aardig wat vermeldingen hier, maar geen idee of dat meer of minder is als eerder. Ben niet voor “eigen rechter spelen” maar las net dat 9 jongeren uit Breda een 17-jarige inbreker stevig hebben aangepakt. Dat kan ik dan nog eerder begrijpen als van die laffe kl**Tzakken, zoals vandaag weer op weblog, die met zijn allen ergens dicht omheen staan en niet eens aangifte doen!!! Dan kan de pliesie ook niet veel beginnen…..

 4. @ Zwolnjs: Moet zegggen idd een interessante opsomming op het algemene log

  en we gaan gezellig door in 2008… 01-01-08 t/m 08-01-08 31 meldingen brand/overlast, Vechtpartij op nieuwjaarsfeest, Aanhouding na vernieling, Man mishandeld, Aangehouden voor huiselijk geweld, Winkeldieven aangehouden, Gewelddadige beroving, Automobilisten onder invloed, Automobilist zonder rijbewijs, Inbraak bij bedrijf, Man beroofd van GSM en pinpas, Man aangehouden voor doodsbedreiging *getuigenoproep*, Man aangehouden na relationeel geweld, Inbraak in school, Inbraak bij bedrijven, Man geslagen door onbekende jongen, Meisje gewond na klap van onbekende scooterrijder…

  Iets voor de Stentor om eens mee naar het politiebureau te gaan. Ik begrijp dat de weblog zelf niet op onderzoek uitgaat.

  ============

  Indien daar een aanleiding voor is doen we dat heus.
  We hebben een directe lijn als dat (echt) nodig is 😉

 5. Dit is té gek natuurlijk, ik kan me niet voorstellen dat deze persoon gelijk is gaan slaan. Al lopen er natuurlijk genoeg van dit soort gekken rond. Het kan natuurlijk zijn dat het slachtoffer heeft gereageerd in de vorm van: “Ach, houd je bek toch dicht man” Slaan keur ik ten alle tijden af, maar voor dit soort labiele figuren is zo’n opmerking vaak wel de aanleiding om te gaan slaan.

 6. @ Larry, ok maar ik was wel benieuwd of dit soort vuile streken, en dan staat die laffe tunnel-streek er nog niet eens bij, een toename van agressie betekend. Zoals het lijkt. Hoe de agressie zich de laatste 5 jaar verhoudt bijvoorbeeld en hoe vaak er met succes wat aan gedaan is.

 7. klopt Dick, Utrecht is als stad wechter el 2,5 x zo groot en heeft als stedelijk gebied praktisch een half miljoen inwoners. Verschilt wel nogal met Zwolle 😉

 8. Dat zeker, ze hebben het ook altijd over het geweld in Mokum…..nog weer groter. Maar zal eens op internet zoeken hoe agressief Zwolle is (geworden). Dacht altijd dat het wel meeviel.

 9. Het zal je dochter maar zijn, die dit overkomt.
  Jammer larry dat je niet ter plaatse was, zulke gozers verdienen echt een lesje.
  Het is werkelijk niet te geloven, wat die jonge gastjes tegenwoordig van zich af meppen.
  Mensen hoeven mij niks te vertellen over de veiligheid op straat, want echt veilig is het niet.
  Ik zie het als ik in mijn eentje over straat loop voor mijn werk
  In korte tijd twee keer achterna gezeten, gelukkig is er niks gebeurd, maar toch je wordt angstiger op deze manier.

 10. Normaal gezien kom ik hier op de fiets rond 16.30 langs. Jammer, dat ik gisteren en vandaag cursus heb gehad.
  Want we hebben het sowieso over iemand van 16 tegen een meisje van 12. Dan mag het meisje een opmerking gemaakt hebben: je slaat niet!
  En iemand letterlijk het licht uit de ogen slaan….jeetje…

 11. @ Gretha, hoewel het inderdaad waarschijnlijk is dat dit een jongere betreft, kan het net zo goed een man van middelbare leeftijd zijn of misschien nog ouder. Ik ken ze nog hoor, vanuit mijn jeugd. Oude mannen die het ze niet aanstaat dat de fiets van een maatje met een wiel op het pad staat. Rijdt die oude man expres op hem in! Vloekte mijn maatje, wil die ouwe hem nog slaan ook! Hou oud was mijn maatje toen? 12….en die man 60+. Maar niettemin, dit kan heel goed een puber zijn 😉

 12. Zwolle stelt niets voor in vergelijking met andere steden op het gebied van criminaliteit. Als je elk incident hier neerzet lijkt het heel wat, maar het eerder genoemde Utrecht heeft ongeveer 2.5 meer inwoners, maar er gebeurt 50 keer meer als in Zwolle.

  Voor mensen uit een echte grote stad is het een verademing om in de rust van Zwolle te wonen.

 13. Dat een stad als Utrecht verhoudingsgewijs crimineler is, lijkt me duidelijk.50 x lijkt me wel wat overdreven ;), t is geen Johannesburg. Is ook logisch, hoe meer mensen bij elkaar, hoe meer irritaties. Zeker in een vrij intolerante samenleving als tegenwoordig in Nederland. Kijk naar de NS; stiltecoupé’s. Als je daar rustig praat kan men al kritiek verwachten. Kennelijk zijn we niet meer in staat geluid van anderen te verdragen…..En ja, hoe groter de stad, hoe meer geluid…..

 14. @Ghehe, je hebt natuurlijk gelijk, ik ben er zonder meer vanuit gegaan dat het een knul van een jaar of zestien is…
  Maar goed ik hoop wel dat ze hem te pakken krijgen, ik vind dit echt zo triest.
  Jammer dat ze nooit de verkeerde uitzoeken, ze weten altijd precies wie ze moeten pakken…

 15. Even over die vergelijking met Utrecht, hier enkele voorbeelden van delicten waar Zwolle slechter mee scoort dan Utrecht: de AD misdaadmeter meld dit. Overval, utrecht 1.35 per 10000 inwoners, Zwolle 1.86.Bedreiging: Utrecht 23.24 Zwolle 24.5. Verkrachting: Utrecht 1.17 Zwolle 1.68 . Diefstal af/uit school, Utrecht 6.26, Zwolle 18.66 (=3 keer zoveel). Diefstal uit/af sportcomplexen, Utrecht 2.28, Zwolle 4.33 . Vernieling aan openbare gebouwen, Utrecht 4.59 , Zwolle 11.5 . En op het gebied van mishandeling?Den haag 45.31 per 10000 inwoners, Amsterdam 56.17, en Zwolle 59.07. Gewoon wat cijfertjes……….

 16. Ik heb veel familie in Utrecht, ik ben jong hierheen gekomen maar mijn ouders komen daar vandaan en heel mijn verdere familie wonen daar en in Nieuwegein (ligt er tegen aan) en ik kan je uit de praktijk verzekeren dat Zwolle niets voorstelt in vergelijking met Utrecht.

  Cijfertjes zijn leuk, maar ga er maar eens een tijdje wonen, dan zie je snel genoeg wat die cijfertjes waard zijn.

 17. Gaan we nu een wedstrijdje doen wie de crimineelste stad heeft? Laten we, als we dan toch appels met peren gaan vergelijken, Johannesburg kiezen….

 18. [American History X
  22:10 – 00:30 Film, Misdaad

  American History X
  Amerikaans (USA) thriller-drama uit 1998 van Tony Kaye. Met: Edward Norton, Edward Furlong, Fairuza Balk e.a. Danny Vinyard is een tiener die helemaal onder invloed staat van zijn oudere broer, de skinhead Derek. Dereks haat voor andere rassen vloeit voort uit de moord op zijn vader. Derek sluit zich aan bij een bende en belandt in de gevangenis voor moord. Eenmaal vrij beseft hij dat hij door zijn eigen bende is verraden en wil een aantal mensen een lesje leren.

  Vanavond op Veronica TV
  /quote]

Reageer