D66 wil Zwolse haven aantrekkelijker voor historische schepen

D66 wil Zwolse haven aantrekkelijker voor historische schepen

Zwolle – Maandag 18 december dient Henk Schippers namens D66 een motie in om Zwolle aantrekkelijker te maken als ligplaats voor historische schepen.

“De aanwezigheid van historische schepen maakt het beeld van Zwolle aan het water echt mooier, en ik zie kansen om het voor deze schippers aantrekkelijker te maken om naar Zwolle te komen en gebruik te maken van onze haven,” aldus Henk. Het gaat hem uitdrukkelijk om de haven, want voor woonboten in de gracht is Zwolle al goed bezig. Veel havens hebben speciale regelingen om historische schepen aan te trekken. Die regelingen zijn er omdat historische schepen in je stad een impuls geven aan de groen blauwe en historische aanblik van je stad en dus belangrijk zijn voor recreatie en toerisme.
Momenteel zijn de historische schepen wel als categorie in onze belastingverordening (die maandag voorligt ter besluitvorming) opgenomen, maar gelden dezelfde voorwaarden als voor andere boten. D66 wil het aanmeren in Zwolle voor deze schepen aantrekkelijker maken door een lager tarief voor ligplaatsen te vragen. En vragen het college ook Zwolle te laten toetreden tot de havens die inzetten op meer mooie vaartuigen en daarmee een nog mooier stadsgezicht.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Door een gebrek aan kennis en kunde over het onderhoud van historische schepen en door onvoldoende toezicht is het voor passagiers gevaarlijk aan boord van deze schepen aldus de Onderzoeksraad voor de Veiligheid n.a.v. de vele ongelukken met deze schepen!

  Wellicht kan D’66 Zwolle ons eerst vertellen hoe een bijna ramp ‘in de ijstent’ hier mogelijk was alvorens wéér iets nieuws te gaan bedenken!


  ⚠️ Meld

 2. Alsof er niet meerdere plannen tegelijk kunnen lopen. Dit lijkt me niet veel te kosten dus je kunt het doen. Denk overigens niet dat je er veel schepen mee trekt. Schepen met een hoge mast kunnen zowiezo niet onder de holtenbroekerbrug door.


  ⚠️ Meld

 3. Klopt, meerdere plannen gelijk opvoeren. Zeker in deze snelle en digitale tijd. Plannen zouden digitaal gecommuniceerd kunnen worden. Op afstand zou hierover van mening kunnen worden gewisseld. Zelfs tussen meerdere partijen.
  Ach, ik zal wel te idealistisch zijn.
  En dom, als ik er vanuit ga dat gemeenteraadsleden en het college elkaar wel “het licht in de ogen zou gunnen?


  ⚠️ Meld

 4. Ik vind het eigenlijk best wel goed gaan. Van afbraakpolitiek (elkaar het licht in de ogen niet gunnen) weet ik hier in Zwolle niets. Wellicht is er wel eens iets gebeurd, maar dan schiet mijn geheugen tekort.


  ⚠️ Meld

 5. Bedoel het meer als “samenwerken OOK Tussen fracties onderling. ZEKER in verkiezingstijd.
  Geef eens het beste voorbeeld aan burgers die jou daar hebben neergezet.
  De mogelijkheden tot snel plannen maken en coalities vormen, zijn anno 2018 legio!
  Claim geen plannetjes maar werk ze juist samen uit!
  Denkt men dat de kiezer gek is?
  Dat (zoals dit topic-idee) een perfecte reden is om op deze partij te stemmen?
  Dit idee haalt vast de gemeenteraad al niet eens.
  Al was het maar om het berichtje van 19:18.

  Werk eens slim samen…..

  Wees eens uniek. ZEKER in verkiezingstijd.
  Onderscheid je eens en kom hier, op het onvolprezen Weblogzwolle eens met een idee (al is het maar een luchtballonnetje)….
  Een idee dat door minstens 2 partijen gedragen wordt.

  Is dat geen uitdaging heren en dames volksvertegenwoordigers?

  Ben ook bang dat volksvertegenwoordigers als CU (met hun zondagse winkelsluiting) en VVD (met hun “perse auto in binnenstad houden), alleen maar aan hun eigen achterban denken.

  “Op z’n Trumps”, zeg maar.


  ⚠️ Meld

 6. Helemaal goed! Ben benieuwd en wat meer ligplaatsen voor woonboten zou ook mooi zijn. Voor de young and mature creatives. En nu vooruit!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.